Gesztenyés süti csokival és mandulával: újra és újra elkészíted majd
Most van itt a szezonja, így ne hagyd ki a könnyű csokis, gesztenyés sütit!

Gesztenyés süti csokival és mandulával: újra és újra elkészíted majd
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A legszebb smink kék szemhez 3 perc alatt: videón a zseniális technika »

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A készen vásárolható gesztenyemasszából ne csak pürét készíts, a kevert sütikbe is remekül illik. Ez a mandulás változat egyszerű, gyorsan összeállítható, elronthatatlan, és krém nélkül is isteni. A tetejére kerülő csoki még izgalmasabbá teszi a puha tésztát. 

Csokis-gesztenyés süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 3 evőkanál joghurt
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg mogyoró
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és jól keverd össze. Add hozzá az olajat, a joghurtot, a sóval, a sütőporral és a darált mandulával vegyített lisztet. Végül mehet hozzá részletekben a villával áttört gesztenyemassza.
 

A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a tésztát.

Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá az olajat, egyengesd a süti tetejére, és még mogyoróval, más magvakkal is díszítheted.

Ezt is szeretjük