Fahéjas, cukros mandula: nem kell érte sorba állnod a karácsonyi vásárban
A fahéjas, cukros mandula az egyik legjobb téli csemege, az igazi ínyencek is imádják.

Fahéjas, cukros mandula: nem kell érte sorba állnod a karácsonyi vásárban
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs karácsonyi vásár ropogós, illatos, fahéjas-cukros mandula nélkül. Többé már nem kell érte horrorárat fizetni valamelyik adventi vásárban, hisz otthon is elkészítheted. Vigyázz, mert képtelenség abbahagyni. A visszamaradt fahéjas cukrot használhatod a teád ízesítésére. 

Fahéjas, cukros mandula

Hozzávalók:

  • 2 bögre mandula
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre víz
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát üres serpenyőben pirítsd meg, közben rázogasd az edényt. Öntsd a vizet egy lábosba, keverd hozzá a cukrot, a sót, a vaníliát és a fahéjat, majd forrald fel. Amikor elkezd habozni, rakd hozzá a mandulát. Főzd és kevergesd addig, amíg a folyadék el nem párolog, és szirupszerű bevonatot nem képez a mandulákon. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tálcára, és hűtsd ki. Ezt követően is szárítsd fél-egy napig. 

Ezt is szeretjük