Fahéjas, cukros mandula: nem kell érte sorba állnod a karácsonyi vásárban
A fahéjas, cukros mandula az egyik legjobb téli csemege, az igazi ínyencek is imádják.

Fahéjas, cukros mandula: nem kell érte sorba állnod a karácsonyi vásárban
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs karácsonyi vásár ropogós, illatos, fahéjas-cukros mandula nélkül. Többé már nem kell érte horrorárat fizetni valamelyik adventi vásárban, hisz otthon is elkészítheted. Vigyázz, mert képtelenség abbahagyni. A visszamaradt fahéjas cukrot használhatod a teád ízesítésére. 

Fahéjas, cukros mandula

Hozzávalók:

  • 2 bögre mandula
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre víz
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát üres serpenyőben pirítsd meg, közben rázogasd az edényt. Öntsd a vizet egy lábosba, keverd hozzá a cukrot, a sót, a vaníliát és a fahéjat, majd forrald fel. Amikor elkezd habozni, rakd hozzá a mandulát. Főzd és kevergesd addig, amíg a folyadék el nem párolog, és szirupszerű bevonatot nem képez a mandulákon. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tálcára, és hűtsd ki. Ezt követően is szárítsd fél-egy napig. 

Ezt is szeretjük