Mennyei, csokis, narancsos torta: az alapja egyszerű, puha piskóta
Többé nem mumus a klasszikus piskóta. Ha így készíted, könnyű, levegős lesz a tésztája. Naranccsal és csokival isteni.

Mennyei, csokis, narancsos torta: az alapja egyszerű, puha piskóta
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagyományos piskótából könnyen készíthetsz csodás tortát. Csokival leöntve, naranccsal megbolondítva igazi kényeztető desszert. A piskótánál, ha jól kikevered a tojást, nincs szükség sütőporra. Ha azonban nem vagy rutinos, rakj nyugodtan a tésztába. Ügyelj arra is, hogy ne törd össze a habot, és ne nyitogasd az ajtót sütés közben. 

Csokis, narancsos torta

Hozzávalók 16 szelethez:

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A csokiöntethez

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 1 vaníliás cukor

A tetejére

  • 1 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban, majd öntsd hozzá a narancslevet. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, és forgasd a sárgájás keverékhez. A csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is dolgozd hozzá óvatosan, ekkor már csak fakanállal dolgozz. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze.


Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára körülbelül 25 perc alatt. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd hűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt.
A tejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá az apróra tördelt étcsokit, a vaníliás cukrot, és olvaszd össze kis lángon. Ha kicsit hűl, öntsd a piskótára, majd rakd ki narancsdarabokkal. 

 

Még egy isteni sütés nélküli tortát mutatunk. Ezt a túró rudi kedvelői imádni fogják.

Ezt is szeretjük