Tejszínes rizspuding: a tejberizsnél is krémesebb
A tejszínes rizspuding sokkal jobb, mint a bolti változatok. Gyümölccsel az igazi.

Tejszínes rizspuding: a tejberizsnél is krémesebb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rizspuding akkor tökéletes, ha nem tocsog, de nem is száraz. A siker egyik titka, hogy víz helyett tejben főzd meg a jó minőségű rizst. A tejszíntől pedig még selymesebb lesz. Ha nincs friss gyümölcs, befőttet is használhatsz. A fahéjjal megbolondított, krémes finomság desszertnek ugyanolyan jó választás, mint tízóraira. 

Tejszínes rizspuding

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 db tojás
  • 1 rúd vanília
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • gyümölcs
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, rakd egy lábosba, és önts rá annyi tejet, hogy ellepje. Kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Közben többször keverd meg, nehogy leragadjon. Ha elfő a tej, pótold, illetve öntsd hozzá a tejszínt is. Ízesítsd a vaníliarúd kikapart belsejével, cukorral, sóval, fahéjjal, és főzd krémesre. 
Ha a rizs beszívja a folyadékot, és jó puha, akkor a maradék tejet keverd össze a tojással és a pudingporral. Öntsd bele a rizses lábosba, és főzd még két percig folyamatosan kevergetve. Töltsd tálkákba, poharakba, és díszítsd gyümölcsökkel. 

Ezt is szeretjük