Tejszínes rizspuding: a tejberizsnél is krémesebb
A tejszínes rizspuding sokkal jobb, mint a bolti változatok. Gyümölccsel az igazi.

Tejszínes rizspuding: a tejberizsnél is krémesebb
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rizspuding akkor tökéletes, ha nem tocsog, de nem is száraz. A siker egyik titka, hogy víz helyett tejben főzd meg a jó minőségű rizst. A tejszíntől pedig még selymesebb lesz. Ha nincs friss gyümölcs, befőttet is használhatsz. A fahéjjal megbolondított, krémes finomság desszertnek ugyanolyan jó választás, mint tízóraira. 

Tejszínes rizspuding

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 db tojás
  • 1 rúd vanília
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • gyümölcs
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, rakd egy lábosba, és önts rá annyi tejet, hogy ellepje. Kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Közben többször keverd meg, nehogy leragadjon. Ha elfő a tej, pótold, illetve öntsd hozzá a tejszínt is. Ízesítsd a vaníliarúd kikapart belsejével, cukorral, sóval, fahéjjal, és főzd krémesre. 
Ha a rizs beszívja a folyadékot, és jó puha, akkor a maradék tejet keverd össze a tojással és a pudingporral. Öntsd bele a rizses lábosba, és főzd még két percig folyamatosan kevergetve. Töltsd tálkákba, poharakba, és díszítsd gyümölcsökkel. 

Ezt is szeretjük