Szaftos és illatos almakenyér kevert tésztával: sokáig nem szárad ki
A csodás almakenyér másnapra még finomabb, lágyabb lesz.

Szaftos és illatos almakenyér kevert tésztával: sokáig nem szárad ki
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »

A 30 éves modell ilyen dögös 2 gyerek után: Candice Swanepoel bombatestet villantott »

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amikor már nem nagy a gyümölcsfelhozatal, az alma akkor is kéznél van. Süss belőle minél többféle finomságot. A könnyű, zamatos almakenyérben nem fogsz csalódni. Lehetőleg keményebb gyümölcsöket válogass a sütihez. Szobahőmérsékleten, lefóliázva három-négy napig puha és friss marad.

Almakenyér recept

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db alma
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vaníliás cukrot, a cukrot, és jól keverd össze. Dolgozd hozzá az olvasztott vajat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget. Forgasd hozzá a tojásos masszához. Amikor egynemű a tészta, rakd hozzá a kis darabokra vágott almát.


Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába. Süsd 160 fokon 50-60 percig. Ha a teteje aranybarna, szúrj egy fogvájót a tészta közepébe. Ha tisztán húzod ki, az almakenyér elkészült. Pihentesd 10 percig a formában, majd fordítsd ki a sütőt. Mielőtt felszeleteled, hagyd teljesen kihűlni.  

Ezt is szeretjük