Ínycsiklandó forrócsoki-variációk: eláruljuk, mi a titkos összetevő
Ezt a három fenséges forró csokit kötelező kipróbálnod a hideg estéken.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A forró csokoládé nevének hallatán sokakat elönt a kellemes, nyugodt, téli hangulat. Bár kapható por formájában is, sokkal jobban jársz, ha magad készíted el a melengető italt!
Annak ellenére, hogy ínycsiklandóan finom, nem igényli, hogy mélyen a zsebedbe nyúlj, az eredmény viszont a legkülönlegesebb forrócsokizó helyeket is megszégyeníti!
Sós-karamellás forró csoki
Az édes és a sós íz keverése, bármilyen bizarrul hangzik, életed egyik legjobb döntése lesz: a karamell lágysága és a só intenzív aromája teszi igazán különlegessé ezt a változatot.

Hozzávalók 2 főre:
- 1 evőkanál karamellszósz
- fél teáskanál tengeri só
- 400 ml tej
- 100 gramm étcsoki apróra tördelve
Elkészítés:
A fokozatosan melegített tejben olvaszd fel a csokit, majd keverd hozzá a karamellát és a sót. Forrald össze, és díszítsd pillecukorral, csokiöntettel.
Chilis forró csoki
A kellemes hőfok és a csípős ízvilág egyaránt felmelegít egy fagyos estén.

Hozzávalók 2 főre:
- egy kávéskanál chilipaprika-pehely
- egy evőkanál barna cukor
- 400 ml tej
- 100 gramm étcsoki apróra tördelve
Elkészítés:
A forró csoki alapját a szokásos módon készítsd el: a forró tejben olvaszd fel az étcsokidarabokat. Add hozzá a barna cukrot és a chilit, majd alaposan főzd össze az egészet, hogy minél ízesebb legyen.
Rumos fehér csoki
Az egzotikus életérzést nem más, mint egy löttyintésnyi rum adja: fehér csokival kombinálva egyszerűen ellenállhatatlan!

Hozzávalók 2 főre:
- 4 cl fehér rum
- egy evőkanál vaníliaaroma
- 400 ml tej
- 100 gramm fehér csoki apróra tördelve
Elkészítése:
A forró italhoz legutoljára a rumot keverd: így nem főzöd el az alkoholt belőle. Mandulapehellyel vagy kókusszal teheted még pikánsabbá.
A képek forrása: Unsplash, Getty Images Hungary.
Fenyősütik
A karácsonyra való hangolódást az édességekkel is fokozhatod: ezeknek a fenyőfa alakú sütiknek nemcsak a külsejük enni való, ízre is mennyeiek.
OLVASD EL EZT IS!