Villámgyors, narancsos süti: ettől a hozzávalótól még puhább lesz
A fantasztikusan narancsos sütiből nem tudsz eleget készíteni, és munka is alig van vele.

Villámgyors, narancsos süti: ettől a hozzávalótól még puhább lesz
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

 

Ha vendégeket vársz, és valami nagyon finomat szeretnél pikk-pakk összedobni, itt a tuti recept! Pont úgy készül, mint a híres, görög citromos süti, csak ezúttal narancs kerül a tésztába. A joghurttól a süti nagyon könnyűvé válik. A tetejére készíthetsz szirupot citromból és porcukorból. 

Narancsos-joghurtos süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2.5 dl görög joghurt
  • 3 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba az átszitált lisztet, és keverd el a sütőporral. Egy másik edényben keverd habosra a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, majd add hozzá az olajat, a joghurtot, a narancs frissen facsart levét és a reszelt héját. Forgasd hozzá a lisztes keverékhez, és fakanállal, laza mozdulatokkal dolgozd csomómentesre.
 

Egy közepes tepsit vagy kenyérformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és simítsd bele a masszát. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült. 

 

Ezt is szeretjük