Gyors, kakaós sajttorta: ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt
Ez a villámgyors, nagyon krémes sajttorta minden édesszájú igényét kielégíti.

Gyors, kakaós sajttorta: ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kakaós sajttortának a látványa is csábító, hát még az íze. A nagy év végi hajrában jól jön, hiszen nem kell a sütéssel bajlódni, csak összekeverni a hozzávalókat. Fontos, hogy a mascarponéhoz extra minőségű kakaót keverj. Tartsd a sütit a hűtőben, és akkor frissességét napokig megőrzi. 

Kakaós sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez:

A kekszes réteghez

  • 20 dkg keksz
  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukor

A kakaós réteghez

  • 45 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatin fix

A tetejére

  • 10 dkg csoki
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz, ha szükséges, a kekszet daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal, a cukorral és a kakaóval. Nyomkodd a masszát a kezeddel egy folpackkal kibélelt tortaformába. 

A tejszínt verd fel a zselatin fixszel a csomagoláson található leírás szerint. A mascarponét is keverd habosra, majd édesítsd cukorral, és add hozzá a kakaót. Végül a tejszínt is forgasd hozzá. Kanalazd a kekszes rétegre a kakaós masszát, és tedd a hűtőbe legalább három-négy órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt még megszórhatod csokiforgáccsal is. 
 

Ha te is az egyszerűség híve vagy, ezt a fehér csokis tortát is meg kell sütnöd. Hosszú, házi kísérletezés eredménye, és mindenki a csodájára jár.  

Ezt is szeretjük