Gyors, kakaós sajttorta: ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt
Ez a villámgyors, nagyon krémes sajttorta minden édesszájú igényét kielégíti.

Gyors, kakaós sajttorta: ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Hatékonyabb, mint a citromos víz: ezt idd, ha lassú az anyagcseréd »

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

Még a retró fürdőruha is észbontóan dögös rajta: a plus size modell felkészült a nyárra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kakaós sajttortának a látványa is csábító, hát még az íze. A nagy év végi hajrában jól jön, hiszen nem kell a sütéssel bajlódni, csak összekeverni a hozzávalókat. Fontos, hogy a mascarponéhoz extra minőségű kakaót keverj. Tartsd a sütit a hűtőben, és akkor frissességét napokig megőrzi. 

Kakaós sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez:

A kekszes réteghez

  • 20 dkg keksz
  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukor

A kakaós réteghez

  • 45 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatin fix

A tetejére

  • 10 dkg csoki
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz, ha szükséges, a kekszet daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal, a cukorral és a kakaóval. Nyomkodd a masszát a kezeddel egy folpackkal kibélelt tortaformába. 

A tejszínt verd fel a zselatin fixszel a csomagoláson található leírás szerint. A mascarponét is keverd habosra, majd édesítsd cukorral, és add hozzá a kakaót. Végül a tejszínt is forgasd hozzá. Kanalazd a kekszes rétegre a kakaós masszát, és tedd a hűtőbe legalább három-négy órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt még megszórhatod csokiforgáccsal is. 
 

Ha te is az egyszerűség híve vagy, ezt a fehér csokis tortát is meg kell sütnöd. Hosszú, házi kísérletezés eredménye, és mindenki a csodájára jár.  

Ezt is szeretjük