A rögtön puha mézes puszedli receptje: békebeli mázzal készül

Az isteni mázba burkolt, puha, fűszeres mézes puszedli kihagyhatatlan adventi finomság.

A rögtön puha mézes puszedli receptje: békebeli mázzal készül
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mézes puszedli régen az adventi időszak kedvenc sütije volt, ám ma is szeretik kicsik és nagyok egyaránt. Fontos, hogy a sütés előtt egy nappal állítsd össze a tésztát. Sokan abban hibáznak, hogy túlsütik. Akkor azonban soha nem puhul meg. Akár rögtön eheted, de dobozban hetekig is eláll, friss és puha marad. Ezt a mennyiséget két-három tepsiben tudod kisütni. 

Mézes puszedli

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 15 dkg méz
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl

A mázhoz

  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A mézet olvaszd fel, majd a cukorral, a tojásokkal, a tejföllel és a puha vajjal keverd habosra. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, és dolgozd a mézes keverékhez. Alaposan gyúrd össze a tésztát, majd, amikor sima, takard le, és pihentesd a hűtőben egy éjszakán át. Másnap gyúrd át, majd lisztes kézzel formázz a tésztából diónyi nagyságú gombócokat, és pakold sütőpapírral bélelt tepsikbe. Hagyj a puszedlik között távolságot, mert sütés közben jól megnőnek. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt. 
A mázhoz a tojásfehérjét verd fel a porcukorral, és még forrón forgasd bele a sütiket. Ügyelj, hogy mindenhova jusson máz. Hagyd rácson kihűlni, majd rakd át jól záródó dobozba.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük