A rögtön puha mézes puszedli receptje: békebeli mázzal készül
Az isteni mázba burkolt, puha, fűszeres mézes puszedli kihagyhatatlan adventi finomság.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
A mézes puszedli régen az adventi időszak kedvenc sütije volt, ám ma is szeretik kicsik és nagyok egyaránt. Fontos, hogy a sütés előtt egy nappal állítsd össze a tésztát. Sokan abban hibáznak, hogy túlsütik. Akkor azonban soha nem puhul meg. Akár rögtön eheted, de dobozban hetekig is eláll, friss és puha marad. Ezt a mennyiséget két-három tepsiben tudod kisütni.
Mézes puszedli
Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 15 dkg méz
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- 1 késhegynyi gyömbér
- 3 db tojás
- 1 evőkanál tejföl
A mázhoz
- 25 dkg porcukor
- 3 db tojásfehérje
Elkészítés:
A mézet olvaszd fel, majd a cukorral, a tojásokkal, a tejföllel és a puha vajjal keverd habosra. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, és dolgozd a mézes keverékhez. Alaposan gyúrd össze a tésztát, majd, amikor sima, takard le, és pihentesd a hűtőben egy éjszakán át. Másnap gyúrd át, majd lisztes kézzel formázz a tésztából diónyi nagyságú gombócokat, és pakold sütőpapírral bélelt tepsikbe. Hagyj a puszedlik között távolságot, mert sütés közben jól megnőnek. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt.
A mázhoz a tojásfehérjét verd fel a porcukorral, és még forrón forgasd bele a sütiket. Ügyelj, hogy mindenhova jusson máz. Hagyd rácson kihűlni, majd rakd át jól záródó dobozba.

Még több recept