A legjobb rákmegelőző, emésztésserkentő rostforrások: ezekből a prebiotikus ételekből egyél gyakrabban
A prebiotikus rostforrások rendbe teszik a bélrendszert, és segítenek a krónikus betegségek megelőzésében is.
Összesen 285 találat.
A prebiotikus rostforrások rendbe teszik a bélrendszert, és segítenek a krónikus betegségek megelőzésében is.
A padlizsán fogyasztása támogatja a fogyást, elősegíti az emésztési folyamatokat, és még a zsírmáj kialakulását is meggátolhatja.
A jól megválasztott alapanyagokból készült vacsorák után reggelig nem fogsz megéhezni.
A króm a vércukorszintet teszi rendbe, számos élelmiszer tartalmazza, melyeket érdemes beiktatni az étrendbe.
A dinnye az egyik legjobb természetes vízhajtó, felhasználásával rostokban gazdag ételeket és italokat lehet készíteni.
Elérkezett a ribizli szezonja, és érdemes is belőle fogyasztani, mert a bogyós gyümölcs értékes tápanyagokban bővelkedik, amik még a fogyást is elősegíthetik.
A sokoldalúan felhasználható káposzta számos diétás étel alapanyagaként szolgálhat.
Bizonyos szénhidrátok anyagcsere-serkentő hatással bírnak, elfogyasztásuk után hosszan tartó teltségérzetet is okoznak.
Bizonyos ételek segíthetnek felpörgetni a lassú anyagcserét, fogyasztásukkal az emésztés javítható.
A cirok gluténmentes, gazdag jótékony hatású tápanyagokban.
Zöldborsóból nagyon finom, kiadós ételek készülhetnek, amik értékes tápanyagokkal látják el a szervezetet.
Fogyókúra alatt a krumplit érdemes módjával fogyasztani, szerencsére szép számmal akadnak ínycsiklandó helyettesítői.
Az egrest áldásos hatásai miatt érdemes gyakran fogyasztani szezonja idején, változatos ételek alapanyaga lehet.
A magas fehérje és rosttartalmú reggelik elősegítik a fogyást, és ebédig tartó teltségérzetet okoznak.
A gyömbér az ételek egyik legjobb kiegészítője, amellett, hogy vitaminokban gazdag, hatékonyan támogatja a fogyást is.
A lencse tele van rostokkal, értékes fehérjékkel látja el a szervezetet, és változatos diétás ételek készíthetők belőle.
A kiegyensúlyozott, egészséges emésztés kulcsfontosságú szereppel bír a fogyókúrában.
A karfiol számos jótékony hatása ismert, érdemes beiktatni a napi menübe a rendszeres fogyasztását.
A sárgaborsó rosttartalma és a benne levő ásványi anyagok révén segít az egészség megőrzésében.
A szénhidrátban gazdag ételek között is akadnak olyanok, melyek alacsony glikémiás indexük miatt támogatják a fogyást.
A szelídgesztenye segíti az emésztést és a szív működését is.
A chiamag mellett méltatlanul feledett a lenmag, pedig szinte teljesen ugyanolyan tulajdonságokkal bírnak, csak utóbbi olcsóbban beszerezhető.
Energiát adnak, gondoskodnak a megfelelő rostbevitelről, és könnyen elkészíthetők.
A rostoknak számos jótékony hatása van, ami a diétát is segíti.
Egy igazi szuperélelmiszer az alma, tele rosttal és vitaminnal, naponta kellene fogyasztani.
A zabpehely remek alternatíva a diétázók számára, hiszen rengeteg rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Fogyókúra alatt sokaknak a legnehezebb a kenyér fogyasztását mérsékelni. Szerencsére vannak olyan alternatívák, amik kevesebb szénhidrátot tartalmaznak.
A rostban gazdag étrend csökkenti a cukorbetegség és a rák kockázatát is.
A Prevotella bélbaktériumtörzs a rostban gazdag táplálkozás mellett segíti a fogyást a kutatók szerint.
Az ínycsiklandó, őszi erdei gombák vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdagok.