Csökkenti a cukor iránti sóvárgást, helyreállítja a vércukorszintet: 8 krómban gazdag étel, ami segít fogyni

A króm a vércukorszintet teszi rendbe, számos élelmiszer tartalmazza, melyeket érdemes beiktatni az étrendbe.

GettyImages-1180923711

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A króm a szervezet egyik fontos ásványi anyaga, mely rengeteg anyagcsere-folyamatban vesz részt, segíti a fehérjék, a szénhidrátok és a zsírok feldolgozását is.

A tápanyagot különböző élelmiszerek tartalmazzák, illetve étrend-kiegészítő formájában is hozzá lehet jutni. Érdemes is odafigyelni a pótlására, felnőtt nők esetében naponta 25 µg, férfiak esetében 35 µg az ajánlott mennyiség belőle.

Krómtartalmú ételek

A króm úgy működik a szervezetben, mint egy inzulinaktivátor, ezzel elősegítve azt, hogy a glükóz felhasználásra kerüljön a sejtekben, megelőzve a vércukorszint emelkedését. A vér glükózszintjének stabilizálásával pedig elkerülhető a szénhidrátéhség és az ebből fakadó falásrohamok, amik csak túlevéshez, végül elhízáshoz vezetnek. Hiánya ennek ellenére nem okoz semmilyen rendellenességet - legalábbis olyat nem, ami visszafordíthatatlan lenne -, így nem minősül esszenciális anyagnak, mégis érdemes odafigyelni a pótlására.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük