8 étel, ami megszünteti a szénhidrátéhséget - Hosszan eltelítenek és gátolják a túlevést

A mardosó szénhidrátéhség ellen nehéz küzdeni, jobb megelőzni a kialakulását a vércukorszint-csökkentő ételek segítségével.

GettyImages-471348229

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szénhidrátéhség elkerülésében nagy segítséget jelent az egészséges vércukorszint fenntartása, amit különböző, lassú felszívódású szénhidrátokban, rostokban és fehérjékben bővelkedő ételek fogyasztásával lehet elérni.

Az étrend mellett még a rendszeres testmozgás, tehát a heti 150 perc mérsékelt vagy 75 perc intenzív mozgás szintén kordában tarthatja az értékeket.

Vércukorszint-csökkentő ételek

Egyes élelmiszerek, beleértve azokat is, amik hozzáadott cukrot vagy finomított, gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, mint a feldolgozott, előre csomagolt termékek, a vércukorszint ingadozását okozhatják. Ezáltal hirtelen megemelkedik a vér glükózszintje, ami aztán ugyanolyan gyorsasággal leesik, fáradékonyságot, szénhidrátéhséget és falási rohamokat eredményezve, ami túlevéshez, hosszú távon pedig elhízáshoz vezet. Alább olyan ételek láthatóak, amik segítik a vércukorszint szabályozását, egyúttal megelőzik a felesleges kalóriabevitelt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük