8 étel, ami nemcsak a fogyást segíti, de erős gyulladáscsökkentő is: támogatják a szervezet működését

A gyulladás csökkentése ugyanolyan fontos lehet a fogyás szempontjából, mint az étrend és a testmozgás.

Gyulladáscsökkentő diétás ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki valaha is belevágott már a fogyókúrába, az jól tudja, hogy nem könnyű folyamatosan odafigyelni a helyes étkezésre és a testmozgásra. A legtöbb esetben viszont a kitartó munkának meglesz az eredménye, és folyamatosan leolvadnak azok a pluszkilók, amik annyira zavaróak.

Egyeseknél viszont minden erőfeszítés ellenére sem indul el a kívánt változás. Ennek több oka is lehet, azonban szinte minden esetben valamilyen egészségügyi probléma húzódik a háttérben - például valamilyen gyulladás van a szervezetben, ami gátolja a fogyást.

Gyulladáscsökkentő ételek, amik segítik a fogyást

Az enyhébb, alacsony szintű gyulladások lényegében egy jelzőrendszernek felelnek meg, amik arra figyelmeztetik a szervezetet, hogy kapcsolja be a védekező mechanizmusát, és aktiválódjon az immunrendszer. Ezt kiválthatják kórokozók, de akár egy megváltozott saját sejt is, így tartós láz és folyamatos fájdalmak esetén mindenképp ajánlott orvoshoz fordulni. A gyulladás csökkentése azonban nemcsak gyógyszerekkel történhet, hanem számos olyan étel és alapanyag is van, amik segíthetnek ebben. Ezek nemcsak a gyulladást csökkentik, de a diétát is támogatják, így fogyasztásuk megelőzés céljából is javasolt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük