Vízhajtó, olcsó zöldség, amiben alig van kalória: 8 étel a sokoldalú káposztából

A sokoldalúan felhasználható káposzta számos diétás étel alapanyagaként szolgálhat.

káposzta 4

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A keresztesvirágúak közé tartozó káposztából megannyi étel készíthető. Az olcsó zöldség tele van jótékony tápanyagokkal, amik nemcsak az egészség megőrzését segítik elő, de a fogyást is támogatják.

A zöldtől egészen a liláig számos változata létezik a káposztának, de bármelyikről is legyen szó, mindegyikük nagyon alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, és áldásos hatásaik miatt érdemes is akár napi szinten beilleszteni az étrendbe.

Diétás káposztás ételek

A káposzta magas rost- és víztartalma miatt megelőzi a székrekedést, támogatja az egészséges emésztőrendszert. Természetes vízhajtóként is működik, segít a szervezetnek megszabadulni a feleslegesen elraktározott víztől. Rosttartalmának hála hosszan eltelít, és táplálja a bélflóra hasznos baktériumait is. Magas magnézium- és folsavtartalma révén támogatja az anyagcsere-folyamatokat, és elősegíti a fogyást, mindemellett még változatosan be is lehet építeni az étrendbe - különleges recepteket gyűjtöttünk össze.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük