Lassú anyagcsere és puffadás ellen: 8 étel, ami javítja az emésztést

Bizonyos ételek segíthetnek felpörgetni a lassú anyagcserét, fogyasztásukkal az emésztés javítható.

GettyImages-1214018806
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A puffadás kellemetlen, feszítő érzés, melyet okozhat a szervezet túlzott vízvisszatartása és a gázképződés is. A bélflóra olyan, akár egy ujjlenyomat, így elképzelhető, hogy míg valakinél egy bizonyos élelmiszer gázképződést vált ki, addig a másiknál nem merül fel ez a probléma.

A feszítő érzés hátterében a felesleges víz raktározása is állhat, amit hormonális változások, nagy mennyiségű sós élelmiszerek bevitele, esetleg káliumhiány vagy alacsony folyadékbevitel okozhat. Bármi is eredményezze, a megfelelő vízpótlás mellett akadnak olyan puffadást gátló ételek, amik segíthetnek enyhíteni a kellemetlen tüneteket.

Ételek a puffadás ellen

Bizonyos élelmiszerek nemhogy nem okoznak puffadást, de táplálkozási szakértők szerint még a mikrobiom egyensúlyát is helyreállíthatják, ami nemcsak felvizesedés esetén segíthet, hanem még a túlzott gázképződést is megakadályozhatja. Az alább felsorolt alapanyagok bárhol beszerezhetőek, tápanyagban gazdagok, és könnyen, változatosan illeszthetők be az étrendbe is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük