Töltött paprika: a nyár kedvence

Nem telhet el nyár töltött paprika nélkül, természetes friss, hazai alapanyagokból készül a legjobb, szaladj le a piacra értük!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szép nagy, húsos paprikák szezonja a nyár, és tökéletesen alkalmasak arra, hogy beléjük töltsd a darált húst, és ezt az egészet megfőzd finom paradicsomos szószban.

Van, aki főtt krumplival szereti, de talán a legjobb egy jó vastag szelet kenyérrel kísérve.

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 8 db tv paprika
  • 8 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só, bors

A paradicsomszószhoz:

  • 1,5 l paradicsomlé
  • olaj
  • só, bors
  • liszt a rántáshoz

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

Kezdd a rizzsel, főzd félkeményre, aztán tedd is félre, így túl vagy a munka egy kis részén. A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd meg. Amíg pirul, a húst tedd egy tálba, add hozzá a tojást, a pirospaprikát és a rizst, sózd és borsozd, majd add hozzá a már kész hagymát. Szépen keverd össze ezt az egészet, majd annyi időre tedd félre, amíg a paprikákat kicsumázod és megmosod.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha ez megvolt, egyesítsd erőiket, töltsd a húst a paprikába, de ne túl feszesre, mert a paprika szétrepedhet főzés közben. A paradicsomlevet sózd és borsozd kedvedre, majd helyezd el egy nagyobb edényben a paprikákat, és öntsd fel a lével. Forrald fel így az egészet, majd vedd kis lángra, és hagyd fedő alatt egy órára főni. Miután letelt a kellő idő, készíts rántást, sűrítsd be vele egy kicsit a szószt, és már kész is vagy.

Klasszikus ízek

A hagyományos ételek mindig jól mutatnak az étkezőasztalon, legyen szó ünnepi ebédről, vasárnapiról vagy csak egy szimpla hétköznapról, nincs olyan, hogy ne esne jól belőlük egy adag.

8 népszerű recept gyerekkorodból

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • paprika
  • krumpli

Paprikás krumpli

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Ezt is szeretjük