Töltött paprika: a nyár kedvence
Nem telhet el nyár töltött paprika nélkül, természetes friss, hazai alapanyagokból készül a legjobb, szaladj le a piacra értük!
A szép nagy, húsos paprikák szezonja a nyár, és tökéletesen alkalmasak arra, hogy beléjük töltsd a darált húst, és ezt az egészet megfőzd finom paradicsomos szószban.
Van, aki főtt krumplival szereti, de talán a legjobb egy jó vastag szelet kenyérrel kísérve.
Töltött paprika
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 8 db tv paprika
- 8 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál pirospaprika
- só, bors
A paradicsomszószhoz:
- 1,5 l paradicsomlé
- olaj
- só, bors
- liszt a rántáshoz
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
Kezdd a rizzsel, főzd félkeményre, aztán tedd is félre, így túl vagy a munka egy kis részén. A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd meg. Amíg pirul, a húst tedd egy tálba, add hozzá a tojást, a pirospaprikát és a rizst, sózd és borsozd, majd add hozzá a már kész hagymát. Szépen keverd össze ezt az egészet, majd annyi időre tedd félre, amíg a paprikákat kicsumázod és megmosod.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ez megvolt, egyesítsd erőiket, töltsd a húst a paprikába, de ne túl feszesre, mert a paprika szétrepedhet főzés közben. A paradicsomlevet sózd és borsozd kedvedre, majd helyezd el egy nagyobb edényben a paprikákat, és öntsd fel a lével. Forrald fel így az egészet, majd vedd kis lángra, és hagyd fedő alatt egy órára főni. Miután letelt a kellő idő, készíts rántást, sűrítsd be vele egy kicsit a szószt, és már kész is vagy.
Klasszikus ízek
A hagyományos ételek mindig jól mutatnak az étkezőasztalon, legyen szó ünnepi ebédről, vasárnapiról vagy csak egy szimpla hétköznapról, nincs olyan, hogy ne esne jól belőlük egy adag.
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- krumpli
Paprikás krumpli
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli
- Recept