Töltött paprika: a nyár kedvence
Nem telhet el nyár töltött paprika nélkül, természetes friss, hazai alapanyagokból készül a legjobb, szaladj le a piacra értük!
A szép nagy, húsos paprikák szezonja a nyár, és tökéletesen alkalmasak arra, hogy beléjük töltsd a darált húst, és ezt az egészet megfőzd finom paradicsomos szószban.


Van, aki főtt krumplival szereti, de talán a legjobb egy jó vastag szelet kenyérrel kísérve.
Töltött paprika
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 8 db tv paprika
- 8 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál pirospaprika
- só, bors
A paradicsomszószhoz:
- 1,5 l paradicsomlé
- olaj
- só, bors
- liszt a rántáshoz
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
Kezdd a rizzsel, főzd félkeményre, aztán tedd is félre, így túl vagy a munka egy kis részén. A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd meg. Amíg pirul, a húst tedd egy tálba, add hozzá a tojást, a pirospaprikát és a rizst, sózd és borsozd, majd add hozzá a már kész hagymát. Szépen keverd össze ezt az egészet, majd annyi időre tedd félre, amíg a paprikákat kicsumázod és megmosod.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ez megvolt, egyesítsd erőiket, töltsd a húst a paprikába, de ne túl feszesre, mert a paprika szétrepedhet főzés közben. A paradicsomlevet sózd és borsozd kedvedre, majd helyezd el egy nagyobb edényben a paprikákat, és öntsd fel a lével. Forrald fel így az egészet, majd vedd kis lángra, és hagyd fedő alatt egy órára főni. Miután letelt a kellő idő, készíts rántást, sűrítsd be vele egy kicsit a szószt, és már kész is vagy.
Klasszikus ízek
A hagyományos ételek mindig jól mutatnak az étkezőasztalon, legyen szó ünnepi ebédről, vasárnapiról vagy csak egy szimpla hétköznapról, nincs olyan, hogy ne esne jól belőlük egy adag.
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- krumpli
Paprikás krumpli

- tojás
- tészta
Tojásos nokedli

- Recept