Töltött paprika: a nyár kedvence
Nem telhet el nyár töltött paprika nélkül, természetes friss, hazai alapanyagokból készül a legjobb, szaladj le a piacra értük!
A szép nagy, húsos paprikák szezonja a nyár, és tökéletesen alkalmasak arra, hogy beléjük töltsd a darált húst, és ezt az egészet megfőzd finom paradicsomos szószban.
Van, aki főtt krumplival szereti, de talán a legjobb egy jó vastag szelet kenyérrel kísérve.
Töltött paprika
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 8 db tv paprika
- 8 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál pirospaprika
- só, bors
A paradicsomszószhoz:
- 1,5 l paradicsomlé
- olaj
- só, bors
- liszt a rántáshoz
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
Kezdd a rizzsel, főzd félkeményre, aztán tedd is félre, így túl vagy a munka egy kis részén. A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd meg. Amíg pirul, a húst tedd egy tálba, add hozzá a tojást, a pirospaprikát és a rizst, sózd és borsozd, majd add hozzá a már kész hagymát. Szépen keverd össze ezt az egészet, majd annyi időre tedd félre, amíg a paprikákat kicsumázod és megmosod.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ez megvolt, egyesítsd erőiket, töltsd a húst a paprikába, de ne túl feszesre, mert a paprika szétrepedhet főzés közben. A paradicsomlevet sózd és borsozd kedvedre, majd helyezd el egy nagyobb edényben a paprikákat, és öntsd fel a lével. Forrald fel így az egészet, majd vedd kis lángra, és hagyd fedő alatt egy órára főni. Miután letelt a kellő idő, készíts rántást, sűrítsd be vele egy kicsit a szószt, és már kész is vagy.
Klasszikus ízek
A hagyományos ételek mindig jól mutatnak az étkezőasztalon, legyen szó ünnepi ebédről, vasárnapiról vagy csak egy szimpla hétköznapról, nincs olyan, hogy ne esne jól belőlük egy adag.
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- krumpli
Paprikás krumpli
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli
- Recept