Könnyű, gyors fogás hétköznapokra

Tengeri hal fűszeres kéregben

Ha a hétköznapokon kevés időd van ételt készíteni, próbáld ki ezt a nagyon egyszerű és egészséges fogást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lágyan omló sült halhoz remekül illik a ropogós bunda, némi fokhagymás-tejfölös mártással kiegészítve isteni fogás.

A frissen őrölt bors aromája és íze nagyban eltér a bolti őrölt borsétól, ezért, ha teheted, inkább mindig frissen őrölve használd.

Tengeri hal fűszeres kéregben

Hozzávalók:

  • 40 dkg tengeri halfilé
  • 2 db száraz zsemle
  • 1 citrom reszelt héja, leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • egy evőkanálnyi egész bors

Elkészítési idő

40 perc.

Elkészítés menete:

A halat mosd meg, majd a szeleteket tedd félre. A borsot törd durvára, és szórd egy kis olívaolajba. A petrezselymet vágd nagyon apróra, a citrom héjából reszelj le egy kicsit, majd a belsejét nyomd ki. A fokhagymát törd össze, a zsemléket is reszeld le.

Ha mindezzel kész vagy, az összes összetevőt szórd a borsos olívaolajba, és ezzel kend át a halszeleteket - ha nagyobb kérget szeretnél, akár duplázhatod is az összetevők mennyiségét -, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd át őket. Amikor szép aranybarna a kéreg, biztos lehetsz benne, hogy belül is finomra sült a hal, így már fogyaszthatod is.

Még több kellemes vacsora!

Ha szeretsz jót enni, majd az ételt egy finom borral leöblíteni, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük