Könnyű, gyors fogás hétköznapokra
Ha a hétköznapokon kevés időd van ételt készíteni, próbáld ki ezt a nagyon egyszerű és egészséges fogást.
A lágyan omló sült halhoz remekül illik a ropogós bunda, némi fokhagymás-tejfölös mártással kiegészítve isteni fogás.


A frissen őrölt bors aromája és íze nagyban eltér a bolti őrölt borsétól, ezért, ha teheted, inkább mindig frissen őrölve használd.
Tengeri hal fűszeres kéregben
Hozzávalók:
- 40 dkg tengeri halfilé
- 2 db száraz zsemle
- 1 citrom reszelt héja, leve
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- egy evőkanálnyi egész bors
- só
Elkészítési idő
40 perc.
Elkészítés menete:
A halat mosd meg, majd a szeleteket tedd félre. A borsot törd durvára, és szórd egy kis olívaolajba. A petrezselymet vágd nagyon apróra, a citrom héjából reszelj le egy kicsit, majd a belsejét nyomd ki. A fokhagymát törd össze, a zsemléket is reszeld le.
Ha mindezzel kész vagy, az összes összetevőt szórd a borsos olívaolajba, és ezzel kend át a halszeleteket - ha nagyobb kérget szeretnél, akár duplázhatod is az összetevők mennyiségét -, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd át őket. Amikor szép aranybarna a kéreg, biztos lehetsz benne, hogy belül is finomra sült a hal, így már fogyaszthatod is.
Még több kellemes vacsora!
Ha szeretsz jót enni, majd az ételt egy finom borral leöblíteni, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!

- hal
- saláták, zöldséges ételek
Gyors fogás 500 kalória alatt

- hal
- mogyoró
Mogyorós-fokhagymás sült hal

- csirkemell
- saláta