Mogyorós-fokhagymás sült hal
20 perces nyári ebéd
Teljesen hétköznapi összetevők megfelelő kombinálásával friss, új ízeket varázsolhatsz az asztalra.

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Zseniálisan rafinált trükk, amitől dúsabb lesz a hullámos frizura: csak hajgumi kell hozzá »

A 25 éves Palvin Barbi átformálja a testideált? – Így vált tinilányból gyönyörű nővé »

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mogyoró bármilyen sülttel nagyon jól harmonizál, nem szokványos összetevő a hazai receptekben, pedig nagyon egészséges és finom.

A tengeri hal és a fokhagyma remekül működik együtt, így, ha más nincs is otthon, akkor is gyorsan remek vacsorát tudsz összedobni belőlük.

Mogyorós-fokhagymás tengeri hal

Hozzávalók:

  • 10 dkg mogyoró
  • 30 dkg zöldbab
  • 80 dkg tengeri hal
  • 1 citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • só, bors
  • vaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A mogyorót törd egy kicsit össze, majd egy serpenyőben pirítsd át, ha kész, tedd félre. A zöldbabot serpenyőben, kevés vajon pirítsd át, majd szedd ki egy tálra. A halat készítsd elő, darabold fel, sózd és borsozd be alaposan - lehetőleg frissen őrölt borsot használj. Szintén vajon kezdd el pirítani a fokhagymát, majd add hozzá a halat, és süsd át alaposan.

Mielőtt kész a hal, pár percre tedd mellé a zöldbabot és a mogyorót, valamint vágj rá jó sok snidlinget, hogy együtt is piruljanak kicsit. Ha ezzel megvagy, vedd le a tűzről, locsold meg a halat a fél citrom levével, és már tálalhatod is.

Még több fűszeres étel!

Ha szereted a gazdag ízvilágú fogásokat, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük