Grillezett csirkemell sárgabarackmártásban
Kerti sütögetés, kis extrával
Ugyan megunhatatlan a kerti grillezések hangulata, de az ízvilágon nem árt néha változtatni.

Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

8 kivétel, amikor a mély dekoltázs cseppet sem közönséges »

Így még nem láthattad Palvin Barbit: tehenészlánynak öltözve sétált Párizsban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgabarackmártás kellemes, üde és pikáns íze remek kiegészítője a grillezett húsnak, garantáltan nagy kedvenc lesz, ha kipróbálod.

Hogy ne legyen túl száraz a csirkemell, érdemes pár órára "bepácolni" egy kis sós-mézes-citromos lébe, így igazán omlóssá teheted a húst.

Grillezett csirkemell sárgabarackmártásban

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • rizs
  • só, bors

A mártáshoz:

  • 10 dkg baracklekvár
  • 3 darab sárgabarack
  • egy gyömbérgumó
  • fél citrom
  • kukoricakeményítő

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemell grillezése nem lesz bonyolult feladat akkor sem, ha nem vagy a konyha ördöge. Közepes lángon melegíts fel serpenyőben pár csepp olajat - ha szabadtűzön készíted, akkor érdemes a rácsot egy kicsit feljebb húzni, különben nagyon hamar megéghet a hús, a belseje pedig nyersen marad -, és szép lassan pirítsd meg a csirkemell mindkét oldalát.

Ha ezzel megvagy, jöhet a mártás. A lekvárhoz adj egy deci vizet, tedd fel főni, reszelj bele egy nagyon kicsi gyömbért, és cseppents bele a citrom levéből is. A forrás előtt darabold bele a sárgabarackot, ha nem akar sűrűsödni, akkor egy késhegynyi kukoricakeményítővel elérheted a kívánt állagot. Amint ezzel kész vagy, már fogyaszthatod is, rizzsel vagy valamilyen kellemes gyümölcssalátával egyaránt ízleni fog.

Még több grillezhető fogás!

Ha szereted a kerti sütögetések hangulatát, nézz be ide is!

Ezt is szeretjük