Ropogós mézes-fokhagymás csirke
Különleges fogás
Ha szeretnéd feldobni valamivel az unalmas csirkehúst, akkor készíts pikáns édes-csípős pácot.
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A méz és fokhagyma keverékét a népi gyógyászatban megfázás és köhögés enyhítésére javasolják, mi most egy sokkal finomabb verzióban mutatjuk be ezt a kombót.
A csirke viszonylag semleges íze elbír ezzel a két erőteljes aromával, és még a szójaszószt is befogadja.
Mézes-fokhagymás sült csirke
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 1,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- fél dl olívaolaj
- fél dl szójaszósz
- kakukkfű
- só
- bors
A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel, a szójaszósszal és egy pici sóval keverd össze. Forgasd bele a lebőrözött csirkecombokat, és hagyd őket pácolódni egy éjszakán át.
Tedd a csirkecombokat előmelegített sütőbe, egy fóliával kibélelt tepsiben, és süsd közepes lángon 30 percig.
OLVASD EL EZT IS!

- bárány
- zöldség
Omlós báránykebab ropogós zöldségekkel

- marha
- húsételek
Omlós marhasült sütőben sütve

- tészta
- sült csirke