Ropogós mézes-fokhagymás csirke

Különleges fogás

Ha szeretnéd feldobni valamivel az unalmas csirkehúst, akkor készíts pikáns édes-csípős pácot.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A méz és fokhagyma keverékét a népi gyógyászatban megfázás és köhögés enyhítésére javasolják, mi most egy sokkal finomabb verzióban mutatjuk be ezt a kombót.

A csirke viszonylag semleges íze elbír ezzel a két erőteljes aromával, és még a szójaszószt is befogadja.

Mézes-fokhagymás sült csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • fél dl olívaolaj
  • fél dl szójaszósz
  • kakukkfű
  • bors

A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel, a szójaszósszal és egy pici sóval keverd össze. Forgasd bele a lebőrözött csirkecombokat, és hagyd őket pácolódni egy éjszakán át.

Tedd a csirkecombokat előmelegített sütőbe, egy fóliával kibélelt tepsiben, és süsd közepes lángon 30 percig.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük