Ropogós mézes-fokhagymás csirke
Különleges fogás
Ha szeretnéd feldobni valamivel az unalmas csirkehúst, akkor készíts pikáns édes-csípős pácot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A méz és fokhagyma keverékét a népi gyógyászatban megfázás és köhögés enyhítésére javasolják, mi most egy sokkal finomabb verzióban mutatjuk be ezt a kombót.

A csirke viszonylag semleges íze elbír ezzel a két erőteljes aromával, és még a szójaszószt is befogadja.

Mézes-fokhagymás sült csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • fél dl olívaolaj
  • fél dl szójaszósz
  • kakukkfű
  • bors

A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel, a szójaszósszal és egy pici sóval keverd össze. Forgasd bele a lebőrözött csirkecombokat, és hagyd őket pácolódni egy éjszakán át.

Tedd a csirkecombokat előmelegített sütőbe, egy fóliával kibélelt tepsiben, és süsd közepes lángon 30 percig.

Ezt is szeretjük