Omlós marhasült sütőben sütve
Egyszerű, mégis csodásan különleges vacsorát készíthetsz egy szép darab marhahúsból.
A marhasült finom ünnepi étel lehet, főleg, ha különleges pácban készíted elő a sütésre.
Ráadásul sokat foglalkozni sem kell vele, csupán az előkészítéskor kell rá némi figyelmet szentelni, a későbbiekben a sütő elvégzi a dolgát.
Omlós marhasült
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg marhafelsál
- 4 evőkanál méz
- fél dl borecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zöldhagyma
- olaj
- só
Készítsd el a páclevet: a mézet és az ecetet keverd össze, add hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, és ismét jól keverd össze, majd hagyd állni. A húst mosd meg, hártyázd le, majd jól csöpögtesd le.
A tetejét néhány helyen vékonyan vágd be, majd tedd kisebb edénybe. Öntsd rá a páclevet, és a hűtőbe téve pácold nyolc órán át. Tedd kiolajozott tepsibe, és süsd legalább másfél órán át letakarva.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- hal
- húsételek
Különleges, mézben pácolt hal
- spárga
- hús
Omlós marhaszelet spárgával
- paradicsom
- lecsó