Omlós marhasült sütőben sütve
Különleges ünnepi fogás
Egyszerű, mégis csodásan különleges vacsorát készíthetsz egy szép darab marhahúsból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A marhasült finom ünnepi étel lehet, főleg, ha különleges pácban készíted elő a sütésre.

Ráadásul sokat foglalkozni sem kell vele, csupán az előkészítéskor kell rá némi figyelmet szentelni, a későbbiekben a sütő elvégzi a dolgát.

Omlós marhasült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg marhafelsál
  • 4 evőkanál méz
  • fél dl borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldhagyma
  • olaj

Készítsd el a páclevet: a mézet és az ecetet keverd össze, add hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, és ismét jól keverd össze, majd hagyd állni. A húst mosd meg, hártyázd le, majd jól csöpögtesd le.

A tetejét néhány helyen vékonyan vágd be, majd tedd kisebb edénybe. Öntsd rá a páclevet, és a hűtőbe téve pácold nyolc órán át. Tedd kiolajozott tepsibe, és süsd legalább másfél órán át letakarva.

Ezt is szeretjük