Omlós marhaszelet spárgával
Szereted azt az érzést, amikor a vajpuha hús jóformán elolvad a szádban? Akkor próbáld ki omlós marhaszeletünket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A marhahústól sok háziasszony ódzkodik, pedig legalább annyira sokoldalú és ízletes, mint a szárnyasok. Ráadásul elkészítése sem nagyobb kunszt.

Ha nem tudod, mit főzz szombaton ebédre, próbáld ki mesés receptünket, melynek minden része elolvad a szádban.

Omlós marhaszelet spárgával

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús
  • 25 dkg spárga
  • 1 citrom
  • vaj
  • olaj
  • bors

A marhahúst szeleteld fel, és vágd kisebb kockákra. Kevés olajon pirítsd meg a húsdarabok mindkét oldalát, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. A citrom héját reszeld le, és egy kevéssel hintsd meg a húst. Önts alá 3-4 dl vizet, fedd le, és párold puhára a húst.

Amikor elkészült a marha, vedd ki a lábasból, és tedd a helyére a spárgát. Amennyiben szükséges, még egy kevés vizet önts hozzá. Főzd nyolc-tíz percig, azután pedig egy serpenyőben, kevés vajon addig párold, míg teljesen megpuhul. Végül keverd össze a húst és a spárgát, és tetszésed szerinti körettel tálald.

Ezt is szeretjük