Isteni vörösboros marhapörkölt galuskával
Hagyd omlósan puhára főni a marhahúst, és készíts mellé galuskát. A klasszikus hétvégi fogás feldobja a borongós őszi napot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az omlósra párolódott marhahúskockák bárkit levesznek a lábáról. Igazi ráérős szombati főzőcskéhez jó, mert annál finomabb, minél tovább fő.

A vörösbor nem maradhat ki a hozzávalók közül, válassz már a főzéshez is jó minőségűt, és szolgáld fel azt italként az étel mellé.

 

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg lábszár
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • fél liter vörösbor
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • olaj
  • köménymag

A vöröshagymát aprítsd fel, majd az olajon dinszteld meg. A felkockázott húst szórd rá, sózd meg és fehéredésig pörköld. Várd meg, amíg kevés levet ereszt, szórd meg pirospaprikával, köménymaggal, végül öntsd fel a vörösborral. Ne add hozzá az egészet, csak körülbelül három decit, a többit csak akkor használd fel, ha szükséges.

Ügyelj rá, hogy ne ázzon bő lében, viszont mindig legyen alatta valamennyi víz, nehogy odaégjen. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, add a pörkölthöz a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát is. Főzd teljesen készre, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük