Omlós szűzérmék vörösboros mártásban

Könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás, amit a gyakorlatlanabbak is bátran megsüthetnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertés szűzpecsenye az egyik legfinomabb húsfajta, és óriási előnye, hogy középáras, így egy különleges vacsoráért nem kell a fél fizetésedet a hentesnél hagyni.

A vörösboros mártás pikánssá teszi a fogást, de kipróbálhatod rozéval is, ha könnyedebb vacsorát szeretnél.

Szűzérmék vörösboros mártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg szűzpecsenye
  • 2 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál grill fűszerkeverék
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl vörösbor
  • bors

A pecsenyéről fejtsd le a fehér hártyát, és ujjnyi vastag érméket vágj belőle. Sózd, borsozd, és szórd rá a grill fűszerkeveréket is. Pici olajon néhány percig pirítsd a szeleteket.

A tejszínt, a vörösbort és az olajat keverd össze, és öntsd rá a húsra. Párold egészen addig, míg a vörösboros lé majdnem elfő róla. Héjában főtt burgonyával tálald.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük