Pikáns gyömbéres csirkemell
Különleges keleties fogás
Könnyen elkészíthető fogásról van szó, bár kissé időigényes, de megéri azt a kevés fáradságot az eredmény.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Így készíts házilag highlightert csupán 3 összetevőből: életre kelti a bőröd »

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkehús azért jó, mert viszonylag jellegtelen íze sok fűszert elbír, így a keleties ételekhez tökéletes alap.

Ez a különleges fogás némi előkészületet igényel, hiszen egzotikus fűszerek szükségeltetnek hozzá, de ha ezek megvannak, már egyszerű a dolgod.

Gyömbéres csirkemell

Hozzávalók:

  • 600 g filézett csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g friss gyömbér
  • 1 teáskanál Sambal oelek - ázsiai boltban kapható fűszerkeverék
  • 4 evőkanál szójamártás
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 4 evőkanál csíraolaj
  • fél teáskanál őrölt koriander
  • 200 g kockákra vágott friss ananász
  • 125 ml leves
  • fél lime leve
  • 2 evőkanál lapra vágott mandula

A húst öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, és vágd csíkokra. A fokhagymát és a gyömbért tisztítsd meg, és aprítsd finomra. A gyömbért keverd el a fokhagymával, a Sambal oelekkel és a szójamártással. Tedd bele a húst, és körülbelül 60 percig érleld. A zöldhagymát öblítsd le, tisztítsd meg, és vágd ferdén karikákra. Két evőkanálnyit tegyél félre a díszítéshez.

Magas falú serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Először pirítsd meg benne a húst, majd add hozzá a koriandert, a hagymát és az ananászt. Kevergetve öt percig süsd, majd öntsd alá a lime-levet és a levest. Fedő alatt, közepes lángon körülbelül öt percig párold. Sóval ízesítsd. A mandulát szárazon pirítsd aranysárgára. A gyömbéres csirkét oszd tányérokra, és a félretett hagymát szórd rá.

Ezt is szeretjük