Roston sült lazac pirított baconszalonnával
Kerti grillsütőn is elkészítheted
Zsíros húsok helyett készíts inkább roston sült lazacot, és tálald ropogós zöldségekkel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó időt ki kell használni, hiszen ilyenkor bátran sütögethetsz a kertben felállított grillsütőn. Ez nemcsak finomabbá, ízletesebbé teszi a húsokat, de sokkal egészségesebb is, mint ha valamilyen zsiradékban sütötted volna ki őket.

A lazac manapság egyre kedveltebb halfajta, hiszen rózsaszín húsa szálkától mentes, ráadásul rendkívül gazdag omega-3 zsírsavban, amely remek hatással van a szív- és érrendszerre.

Roston sült lazac pirított baconszalonnával

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 4 szelet bacon
  • köménymag
  • citromlé

A lazacot tisztítsd meg, és egy papírtörlő segítségével töröld szárazra. Dörzsöld be sóval alaposan, és locsold meg egy pici citromlével. Tedd egy lezárható dobozba, és rakd egy napra hűtőbe.

Másnap, sütés előtt szórd meg ízlésed szerint köménymaggal, majd a kertben felállított, felhevített grillsütőn süsd meg a lazac mindkét oldalát. Ezután szintén a grillsütőre fektetve pirítsd meg a bacont, és fektesd a lazac tetejére.

Pácolás

Ha szeretnél valami egészen isteni ízbombát létrehozni, akkor készítsd el a legfinomabb pácokat.

Ízlésed szerint készíthetsz hozzá valamilyen szószt is, de akár vegyes salátával is tálalhatod.

Ezt is szeretjük