Ízletes pulykamell sárgadinnyével
Könnyű nyár végi fogás salátával
Még nem gondoltál arra, hogy a sült húst sárgadinnyével párosítsd? Pedig érdemes kipróbálni.
- 11 arckontúr-feszesítő gyakorlat toka ellen: ezeket a pontokat stimuláld, hogy eltűnjön a zsírpárna »
- A ’80-as évek legmenőbb trendje volt, és visszatért a feledés homályából: a válltömés felemelkedése és ragyogása »
- 6 lépés, ami profi szintre emeli a nyári hajápolást: így előzd meg a töredezést és a szénaboglya-effektust »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
Sokszor használnak gyümölcsöt a húsok ízesítésére, egy almás csirkecomb nem különlegesség. A sárgadinnye mindezidáig kimaradt, pedig édes íze pikáns fogást eredményezhet, ha hússal párosítod.


Magas víztartalma ne riasszon vissza, egy picit fröcskölhet sütés közben, de az íze miatt érdemes elkészíteni.
Pulykamell dinnyével
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 50 dkg sárgadinnye
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 citrom
- 1 dl olaj
- só
- bors
A húst csíkozd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd addig, amíg meg nem pirul. Vedd ki, és a már használt olajon kicsit dinszteld meg a felkockázott paprikát és sárgadinnyét. Várd meg, amíg a dinnye karamellizálódni nem kezd.
Reszelj rá citromhéjat, majd keverd össze a hússzeletekkel, és pár percig pirítsd őket együtt. Rizzsel kínáld, de elég lehet mellé a saláta is.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- húsételek
Az eredeti édes savanyú-csirke receptje

- zöldség
- grill
Omlós grillezett húsnyárs gombával és paprikával

- csirke
- padlizsán