Az eredeti édes savanyú-csirke receptje
Nem csak a sarki gyorsbüfében juthatsz édes-savanyú csirkéhez. Ha van időd, készítsd el magad, a recept nem nehéz.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

A középső Baldwin lány bomba alakot villantott: izmos hasán ámulunk »

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes-savanyú csirke minden sarki kínai étterem étlapján szerepel. A kínaiak ismerik a csínját-bínját, de neked sem lehetetlen, mert bár sok összetevő szükséges hozzá, nem nehéz az elkészítése.

A húst be is bundázhatod, és, a szószt mártogatósnak kínálva mellé, partifalatként is megállja a helyét.

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 ananász
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 1 pirospaprika
  • 1 evőkanál Worcester-szósz

A hagymát, a paprikát és a húst csíkozd fel. A ketchupot az ecettel, a szója- és a Worcester-szósszal, illetve némi cukorral keverd simára. Az ananász húsát kockázd fel. A tojást verd fel, keverd össze kevés sóval és cukorral, majd forgasd bele a húsdarabokat. Az olajat forrósítsd fel, és dobáld bele a húst. Pirítsd meg, majd szedd ki, és itasd le róla az olajat.

Tegyél még egy kevés olajat a serpenyőbe, és szórd bele a hagymát, az ananászt és a paprikát. Ezeket is pirítsd meg, majd szedd ki, és hagyd lecsepegni. Egy evőkanál keményítőt keverj ki két deci vízzel, majd a felforralt ketchupos mártáshoz keverd hozzá. Végül dobáld bele a húst, a zöldségeket, az ananászt, főzd össze egy kicsit, és rizzsel tálald.

Ezt is szeretjük