Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez
Ha nincs ötleted a szombati vagy vasárnapi ebédhez, akkor pácolj be egy kis húst, és süsd ki grillen, tökéletes idő lesz hozzá.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó idő tökéletesen alkalmas arra, hogy bepácolj egy kis húst, és a szabadban vagy az erkélyen ropogósra süsd.

A fehérbor felgyorsítja a pácolás folyamatát, így elég, ha reggel vagy délelőtt teszed csak a csirkecombokat vagy -melleket a páclébe.

Pikáns pácolt csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • olívaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • pár szál rozmaring
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma

Az olívaolajba nyomd bele a két fokhagymát, vagy ha nincs fokhagymanyomód, akkor aprítsd fel. Morzsold bele a fűszereket, majd keverd bele a fehér bort. Száraz, erősebb változatot használj.

A combokat jó, ha kifilézed, mert majd gyorsabban átsülnek, de hagyd rajtuk a bőrt. Tedd a pácba a combokat egy pár órára. Izzítsd be a grillsütőt, és süsd aranybarnára a húst. Természetesen sütőben vagy serpenyőben is megsütheted. Kínáld mellé azt a fehérbort, amivel pácoltad.

Ezt is szeretjük