Jamie Oliver kedvenc nyári grillétele
Nagyon egyszerű, ugyanakkor különleges fogást ismerhetsz meg Anglia kedvenc pucér szakácsától, Jamie Olivertől.

Ez is érdekelhet

Ezt tedd az iskolatáskába, hogy egészségesen és táplálóan induljon a szeptember (x)

Így őrizhetjük meg a nyugalmunkat az iskolakezdés idején is (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A piros cipő minden szettet feldob: ez a nőies kiegészítő csodát tesz »

A legjobb bőrfeszesítő smoothie házilag: 5 perc alatt elkészül »

Könnyen lelapult a haja, ezért belevágott: csodás frizurát kapott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jamie Oliver szereti az egyszerű ételeket, és ez grillezett hal aztán tényleg az. Lesd el a pucér szakácstól a fortélyokat.

A sókéregben sült hal nemcsak nagyon finom, hanem egészséges is, így aztán mindenképpen érdemes kipróbálni.

Sókéregben sült hal

Hozzávalók:

  • 2 kg megtisztított, kibelezett hal
  • néhány szál friss zöldfűszer
  • 2 citrom, az egyik felszeletelve, a másik héja lereszelve
  • 3 kg durva tengeri só - minden kg halhoz 1,5 kg só kell
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 marék édesköménymag
  • olívaolaj

A sókéreg elkészítéséhez mindenekelőtt keverj vizet a sóhoz, és mindig tengeri sót használj, valamint teljesen be kell vonnod vele a halat. Tengeri keszeg, márna vagy szardínia esetében elég, ha a sóréteg egy centi vastag, ha azonban például egy három kiló körüli halat akarsz megsütni, akár három centi vastag sóborításra is szükség lehet. Egy tojást is keverhetsz a sóhoz, így még keményebb kéreg képződik. Édesköménymagot, citrom- és narancshéjat is keverj bele, hogy átható, finom illat ivódjon be a hal húsába. Lehet, hogy úgy érzed, túl nagy a hókuszpókusz, de hidd el, tényleg nagyon egyszerű az egész.

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, gázsütőnél 7-es fokozaton. Miután kibelezted a halat, a belsejét töltsd meg finom, illatos zöldfűszerek keverékével, valamint citromszeletekkel. Keverd össze a sót a citrom és a narancs lereszelt héjával, a tojással és az édesköménymaggal. Fröcskölj rá egy kevés vizet, és gyúrd össze, hogy olyan legyen, mint a nedves homok.

Teríts egy centi vastag sóréteget a tepsi aljára, és alakíts ki benne egy-egy kis mélyedést minden hal számára. Dörzsöld be a halak bőrét olajjal, és helyezd őket a sóágyra. Szórd rájuk a maradék sót, és szépen simítsd el. A fejek és a farkak beborításával nem kell bajlódnod.

Az előmelegített sütőben 20-40 percig süsd. Nehéz megszabni a sütéshez szükséges időt, ezért a legjobb módszer, ha egy villával beleszúrsz a hal legvastagabb részébe, 10 másodpercig vársz, majd gyorsan kihúzod a villát, és az ajkadhoz érinted. Ha melegnek érzed, a hal elkészült.

Cikkünk a Park Kiadó Jamie Oliver Olasz kaják című könyvének segítségével készült.

Ezt is szeretjük