Lazacsteak gyömbérrel

Húsvéti hagyomány új köntösben

Nagypéntekre hal dukál. A pikáns gyömbéres pác tökéletesen illik az egyik legfinomabb húsú halhoz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem is tartod be a 40 napos böjtöt, érdemes nagypénteken halat fogyasztanod, hogy megtartsd a hagyományt.

A lazac könnyen és gyorsan elkészíthető, hasonlóan a többi halféléhez. A pikáns gyömbérrel még izgalmasabbá teheted a lazacsteaket.

Gyömbéres lazac

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg lazacfilé
  • friss gyömbér ízlés szerint
  • bors
  • citromlé
  • szójaszósz
  • olívaolaj

A lazacot bőrözd le és szeleteld fel, ha pedig mirelitet vettél, akkor olvaszd fel. Jobb, ha hagyod magától felengedni, mert finomabb lesz, mint ha mikróban olvasztanád.

A gyömbért reszeld le, majd keverd össze a szójaszósszal, a citromlével, a sóval és a borssal. Kend be a masszával a lazacszeleteket, majd tedd hűtőbe pár órára.

Hevíts egy kevés olívaolajat serpenyőben, és süsd ki a lazacot hirtelen.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

zoldseges csirke 2 lead
  • csirke
  • húsételek

Gyors zöldséges csirke

Ezt is szeretjük