Csirkemell szójaszósszal
Pikáns mézes pác
Ha unod a sima csirkét, akkor készíts keleties fogást szójaszósszal, mézzel és fokhagymával. Köretnek tökéletes a rizs.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A keleti konyha egyik fontos fűszere a szójaszósz, mely pikáns ízt ad bármilyen húsnak. Pácoláshoz is tökéletes, de mártogatóst is készíthetsz belőle.

Az alábbi receptben mindkettőt megvalósíthatod. Ha nincs kedved a nyárssal bíbelődni, akkor anélkül is megsütheted a húst.

Szójaszószos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • szójaszósz
  • méz
  • pár gerezd fokhagyma
  • kevés petrezselyemzöld
  • olívaolaj

A húson hagyd rajta a bőrt, és úgy vágd kisebb darabokra. A szójaszószt átpasszírozott fokhagymával keverd össze, és tegyél bele egy evőkanál mézet és olívaolajat. Ebben a páclében érleld a húst pár órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakára így hagyod.

Nyársnak használhatsz hurkapálcikát, de bambuszból készült nyársat a nagyobb élelmiszer-áruházak polcain biztosan találsz.

Tűzd fel a csirkefalatokat a pálcikákra, majd egy tepsibe sorakoztatva süsd meg őket közepes lángon. A szójaszószt öntsd kis tálakba, ebbe is keverhetsz mézet, ha csípősen szereted, akkor némi erős paprikát, majd ebbe mártogatva fogyasszátok el a csirkefalatokat.

OLVASD EL EZT IS!

marha zoldseg lead
  • zöldség
  • marhahús

Marhafalatok zöldséggel

Ezt is szeretjük