Csirkemell szójaszósszal
Pikáns mézes pác
Ha unod a sima csirkét, akkor készíts keleties fogást szójaszósszal, mézzel és fokhagymával. Köretnek tökéletes a rizs.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A keleti konyha egyik fontos fűszere a szójaszósz, mely pikáns ízt ad bármilyen húsnak. Pácoláshoz is tökéletes, de mártogatóst is készíthetsz belőle.

Az alábbi receptben mindkettőt megvalósíthatod. Ha nincs kedved a nyárssal bíbelődni, akkor anélkül is megsütheted a húst.

Szójaszószos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • szójaszósz
  • méz
  • pár gerezd fokhagyma
  • kevés petrezselyemzöld
  • olívaolaj

A húson hagyd rajta a bőrt, és úgy vágd kisebb darabokra. A szójaszószt átpasszírozott fokhagymával keverd össze, és tegyél bele egy evőkanál mézet és olívaolajat. Ebben a páclében érleld a húst pár órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakára így hagyod.

Nyársnak használhatsz hurkapálcikát, de bambuszból készült nyársat a nagyobb élelmiszer-áruházak polcain biztosan találsz.

Tűzd fel a csirkefalatokat a pálcikákra, majd egy tepsibe sorakoztatva süsd meg őket közepes lángon. A szójaszószt öntsd kis tálakba, ebbe is keverhetsz mézet, ha csípősen szereted, akkor némi erős paprikát, majd ebbe mártogatva fogyasszátok el a csirkefalatokat.

OLVASD EL EZT IS!

marha zoldseg lead
  • zöldség
  • marhahús

Marhafalatok zöldséggel

Ezt is szeretjük