Csirkemell szójaszósszal
Pikáns mézes pác
Ha unod a sima csirkét, akkor készíts keleties fogást szójaszósszal, mézzel és fokhagymával. Köretnek tökéletes a rizs.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A keleti konyha egyik fontos fűszere a szójaszósz, mely pikáns ízt ad bármilyen húsnak. Pácoláshoz is tökéletes, de mártogatóst is készíthetsz belőle.

Az alábbi receptben mindkettőt megvalósíthatod. Ha nincs kedved a nyárssal bíbelődni, akkor anélkül is megsütheted a húst.

Szójaszószos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • szójaszósz
  • méz
  • pár gerezd fokhagyma
  • kevés petrezselyemzöld
  • olívaolaj

A húson hagyd rajta a bőrt, és úgy vágd kisebb darabokra. A szójaszószt átpasszírozott fokhagymával keverd össze, és tegyél bele egy evőkanál mézet és olívaolajat. Ebben a páclében érleld a húst pár órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakára így hagyod.

Nyársnak használhatsz hurkapálcikát, de bambuszból készült nyársat a nagyobb élelmiszer-áruházak polcain biztosan találsz.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Tűzd fel a csirkefalatokat a pálcikákra, majd egy tepsibe sorakoztatva süsd meg őket közepes lángon. A szójaszószt öntsd kis tálakba, ebbe is keverhetsz mézet, ha csípősen szereted, akkor némi erős paprikát, majd ebbe mártogatva fogyasszátok el a csirkefalatokat.

OLVASD EL EZT IS!

marha zoldseg lead
  • zöldség
  • marhahús

Marhafalatok zöldséggel

Ezt is szeretjük