Csirkemell szójaszósszal
Ha unod a sima csirkét, akkor készíts keleties fogást szójaszósszal, mézzel és fokhagymával. Köretnek tökéletes a rizs.
A keleti konyha egyik fontos fűszere a szójaszósz, mely pikáns ízt ad bármilyen húsnak. Pácoláshoz is tökéletes, de mártogatóst is készíthetsz belőle.
Az alábbi receptben mindkettőt megvalósíthatod. Ha nincs kedved a nyárssal bíbelődni, akkor anélkül is megsütheted a húst.
Szójaszószos csirkemell
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé
- szójaszósz
- méz
- pár gerezd fokhagyma
- kevés petrezselyemzöld
- olívaolaj
A húson hagyd rajta a bőrt, és úgy vágd kisebb darabokra. A szójaszószt átpasszírozott fokhagymával keverd össze, és tegyél bele egy evőkanál mézet és olívaolajat. Ebben a páclében érleld a húst pár órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakára így hagyod.
Nyársnak használhatsz hurkapálcikát, de bambuszból készült nyársat a nagyobb élelmiszer-áruházak polcain biztosan találsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Tűzd fel a csirkefalatokat a pálcikákra, majd egy tepsibe sorakoztatva süsd meg őket közepes lángon. A szójaszószt öntsd kis tálakba, ebbe is keverhetsz mézet, ha csípősen szereted, akkor némi erős paprikát, majd ebbe mártogatva fogyasszátok el a csirkefalatokat.
OLVASD EL EZT IS!
- zöldség
- marhahús
Marhafalatok zöldséggel
- méz
- sült csirke