Pikáns, mézes csirkefalatok
Gyorsan elkészíthető, olcsó és finom: mindez elmondható a mézes csirkefalatokról, ami vendégvárónak és könnyű vacsorának is remek.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vendégváró falatnak is kitűnő, de könnyű vacsorának is a pikáns, mézes csirke, amit elkészíthetsz combfiléből, de csirkeszárnyból is.

Ha szereted a csípőset, akkor a szószból ne sajnáld az erős paprikát, de anélkül is ugyanolyan finom lesz.

Pikáns, mézes csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkehús
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • pici olívaolaj

A csirkemellet vágd falatnyi darabokra, ha szárnyból készíted, akkor egészben is hagyhatod, de a tollmaradékokat csipegesd le a csirke bőréről. Serpenyőben melegítsd olajat, majd a besózott húsokat kicsit pirítsd meg.

A szójaszószt keverd össze a mézzel, majd az elősütött húsokat forgasd meg a mártásban. Ha csípősen szeretnéd elkészíteni, akkor a szószba tegyél aprított chilit. Tedd egy kiolajozott tűzálló tálba a húsokat, és süsd egészen addig, amíg szépen meg nem pirul.

Pácolt finomságok

Ha szereted a pikáns ízeket és a gyorsan elkészíthető húsokat, akkor nézd meg videónkat, és lesd el a séf pácolási trükkjeit.

Blog.hu ajánló