Pikáns, mézes csirkefalatok
Gyorsan elkészíthető, olcsó és finom: mindez elmondható a mézes csirkefalatokról, ami vendégvárónak és könnyű vacsorának is remek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vendégváró falatnak is kitűnő, de könnyű vacsorának is a pikáns, mézes csirke, amit elkészíthetsz combfiléből, de csirkeszárnyból is.

Ha szereted a csípőset, akkor a szószból ne sajnáld az erős paprikát, de anélkül is ugyanolyan finom lesz.

Pikáns, mézes csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkehús
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • pici olívaolaj

A csirkemellet vágd falatnyi darabokra, ha szárnyból készíted, akkor egészben is hagyhatod, de a tollmaradékokat csipegesd le a csirke bőréről. Serpenyőben melegítsd olajat, majd a besózott húsokat kicsit pirítsd meg.

A szójaszószt keverd össze a mézzel, majd az elősütött húsokat forgasd meg a mártásban. Ha csípősen szeretnéd elkészíteni, akkor a szószba tegyél aprított chilit. Tedd egy kiolajozott tűzálló tálba a húsokat, és süsd egészen addig, amíg szépen meg nem pirul.

Pácolt finomságok

Ha szereted a pikáns ízeket és a gyorsan elkészíthető húsokat, akkor nézd meg videónkat, és lesd el a séf pácolási trükkjeit.

Ezt is szeretjük