Gyors lazacos rakott tészta
Ha nincs ötleted, készíts krémes, tejszínes lazacos tésztát, majd dobd be a sütőbe némi sajttal a tetején, és várd meg, amíg megpirul.

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

Gyönyörű esküvői ruhák tavaszra: 7 trend, ami inspirálhat a ruhaválasztásnál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tészta olyan jolly joker, amit bármikor előhúzhatsz a kalapból, ha éppen nincs ötleted a vacsorát illetően, de ez nem jelenti azt, hogy unalmasnak kellene lennie.

A lazac erős íze tökéletesen alkalmas arra, hogy feldobja a tésztát, ha pedig egyben megsütöd, akkor mennyei fogást készíthetsz.

Lazacos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg csőtészta
  • 20 dkg konzerv füstölt lazac
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 1 evőkanál Worchester-szósz
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 dkg friss kapor

A lazacot csöpögtesd le, vágd vékony csíkokra, a felét a felforrósított vajban pirítsd meg, majd villával krémesre törd össze. Add hozzá a tejszínt, jól keverd össze, és tedd félre.

Sós vízben főzd meg a tésztát, de ne teljesen, majd szűrd le, csöpögtesd le. Öntsd serpenyőbe, add hozzá a lazacot, a krémsajtot, a Worchester-szószt és a maradék lazacot. Nagy lángon, állandóan kevergetve forgasd át, hogy a mártás jól átjárja a tésztát. Öntsd tűzálló tálba, szórd meg a sajttal és a kaporral, told forró sütőbe, és olvaszd rá a sajtot.

Ezt is szeretjük