Tejszínes rakott tészta csirkemellel
Ha gyors vacsorára vágysz, készíts egy kiadós rakottast hússal. Csak rétegezd felváltva a tejszínes csirkét és a tésztát, és dobd be a sütőbe!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már unod a paradicsomos, krumplis vagy túrós tésztát, vedd elő a hűtőből a rejtett kincsként tartogatott tejszínt, és készíts belőle egy nagyszerű húsos mártást. Csak öntsd nyakon vele a tésztarétegeket, és már mehet is be a sütőbe az isteni vacsora.

Próbáld ki egyszerű receptünket, mely gyorsan elkészül, és amelyet a család apraja-nagyja sietősen fog magába kanalazni, ha megérzik ínycsiklandó illatát.

Tejszínes rakott tészta csirkemellel

Hozzávalók:

  • 50 dkg csőtészta
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg trappista sajt
  • 6 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • szerecsendió
  • tej
  • olaj

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint sózd meg. Kicsit forrald fel, majd keverd hozzá a tejföl egy részét. A lisztet kevés tejjel keverd csomómentesre, és add a mártáshoz. Reszelj rá ízlésed szerint szerecsendiót.

Egy jénai tálat vajazz ki, és a kifőzött tészta felét simítsd bele. Locsold rá a húsos mártást, majd tedd rá a tészta másik felét is. A tetejét kend meg a megmaradt tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul a tetején.

Ezt is szeretjük