Az eredeti olasz canelloni receptje
Pikáns, paradicsomos csoda
A különleges olasz tészta a lasagne alternatívája is lehet. Töltsd meg szósszal a kis rudakat!

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A canelloni tulajdonképpen egy tésztarolni, melynek belseje üreges, így könnyen megpakolhatod mindenféle finomsággal. A töltött tésztákat fektesd egymás mellé egy tepsiben, és öntsd nyakon egy finom szósszal. Süsd meg, és már kész is a mennyei olasz vacsora.

Próbáld ki kétféle darált húsból készült receptünket, és ne felejts el mellé egy pohár bort is felszolgálni, hiszen így lesz igazán tökéletes az étkezés!

Canelloni

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 dkg canelloni tészta
  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg nyers füstölt sonka
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojásfehérje
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 kiskanál morzsolt oregánó
  • 1 kiskanál só
  • fél csokor petrezselyem

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt edámi sajt
  • 5 dl tej
  • 5 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál finomliszt

A hagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Keverd hozzá a darált húst, és néhány percig pirítsd. Szórd bele a zsemlemorzsát, és öntsd fel a tejszínnel és a paradicsomszósszal. Kevergesd egy percig, majd vedd le a tűzről, és sózd, borsozd, szórd bele az oregánót és a finomra vágott petrezselymet. Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott sonkát és a tojásfehérjét.

A tészták üregébe töltsd bele a tölteléket, majd tedd őket félre. A mártáshoz a vajat olvaszd fel, és szórd rá a lisztet. Nem szabad megpirulnia. Adagold hozzá a tejet és a tejszínt, szórd bele az edámi sajtot. Amikor utóbbi elolvad, vedd le a mártást a tűzről, és sózd meg ízlésed szerint.

Egy akkora tepsi aljába, melyben elfér a canelloni, locsolj picit a mártásból. Két sorban fektesd egymás mellé a töltött tésztákat. Öntsd rá az egész mártást, és előmelegített sütőben fél óráig süsd.

Ezt is szeretjük