Gyors lasagna receptek
25 perces olasz vacsora
Varázsold otthonodba az olasz konyha jellegzetes ízvilágát, és süss egyszerűen és gyorsan elkészíthető lasagnát!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az itáliai konyhaművészet egyik oszlopa a lasagne, amit ezer és egyféle módon variálhatsz. Csak rétegezd egymásra a tésztalapokat, húsokat vagy éppen mártásokat, szórd meg az egészet jó alaposan sajttal, és dobd be a sütőbe!

Míg megterítesz, és elmosogatod a felhasznált eszközöket, már meg is sül, így gyorsan tálalhatod a farkaséhes családi hadseregnek.

Brokkolis lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg brokkoli
  • 8 dkg Cheddar sajt, reszelve
  • 4 dl tej
  • 1 üveg konzerv lecsó
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • lasagne-tésztalapok
  • feketebors

A brokkolit szedd rózsáira, és forró vízben főzd meg. Csepegtesd le, keverd össze a lecsós alappal. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és keverd hozzá a lisztet. Öntsd bele a tejet, és állandó kevergetés mellett forrald fel. Ha sima a szósz, szórj bele ízlésed szerint borsot, illetve a lereszelt sajt felét.

Tésztalapokkal bélelj ki egy kisebb tepsit, és kanalazz rá a brokkolis keverékből. Önts rá a sajtos szószból, és addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül szórd meg a maradék sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Zöldséges lasagne

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 25 dkg lasagne-tészta
  • 25 dkg francia zöldségalap
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • paradicsomlé
  • olaj
  • majoránna
  • bors

A darált húst pici olajon pirítsd meg. Keverd hozzá a zöldségalapot és az apróra vágott gombát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg majoránnával, és főzd puhára a zöldségeket. Ekkor öntsd fel pici paradicsomlével, keverd hozzá a liszttel vegyített tejfölt, és forrald fel.

Egy tűzálló tál aljára tégy egy sor tésztalapot, majd rétegezz rá egy sor húsos szószt. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó szószréteg tetejét szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Mexikói lasagne

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg paradicsom
  • 30 dkg sajt
  • 2,5 dl enchilada szósz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 konzerv feketebab
  • 1 konzerv kukorica
  • fél marék aprított koriander
  • lasagne-lapok
  • olaj
  • csipetnyi őrölt kömény

A felaprított hagymát olajon dinszteld meg. Add hozzá a kockára vágott cukkinit, és szórd rá a köményt. Néhány perc alatt puhítsd meg, majd keverd hozzá a feldarabolt paradicsomot, a babot, a kukoricát és az enchilada szószt. Amikor minden megpuhult, vedd le a tűzről, és add hozzá a koriandert is.

Egy tűzálló tál aljába tégy egy sor tésztalapot. Kanalazz rá a cukkinis keverékből, és szórj rá pici sajtot. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét jó alaposan hintsd meg sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

Lasagne-tekercs

Hozzávalók:

  • 10 lasagne-lap
  • 10 kelkáposztalevél
  • 10 szelet bacon
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • oregánó

A lasagne-lapokat főzd sós vízben majdnem teljesen puhára. Ugyanebbe a vízbe mártsd bele néhány percre a kelkáposztaleveleket. Fektess le egy szelet bacont, rakd rá a lasagne-lapot, végül a kelkáposztalevelet. Göngyöld fel, majd tűzd meg. Járj el ugyanígy az összes tekerccsel, és rakd őket egy kör alakú, tűzálló tálba.

A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet és a tejet, majd hagyd, hogy besűrűsödjön. Locsold a besamelt a göngyölegekre, szórd meg az egészet oregánóval, és előmelegített sütőben melegítsd össze.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük