Hipergyors rakott tészták
Ne ess kétségbe, ha nincs időd a konyhában pepecselni, mert gyors rakottasainkkal igazán egyszerű, mégis ízletes vacsorát készíthetsz a családnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott tésztákat a gyors elkészítésükön túl a variálhatóságuk teszi különlegessé. Zöldségekkel, húsokkal kombinálva olyan fogást készíthetsz magadnak, melyet biztosan szeretsz.

Amíg a tészta fő, készítsd el a többi hozzávalót, aztán rétegezd őket egy tűzálló tálba, és dobd be a sütőbe! Nagyjából fél óra alatt igazán különleges vacsorával lepheted meg a családod.

Paradicsomos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg paradicsom
  • 35 dkg szélesmetélt
  • 5 dkg parmezán
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 rúd krémsajt
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • bors

A tésztát sós vízben tedd fel főni. A paradicsomokat hámozd meg, pár szemet szeletelj fel. A fokhagymát törd át, és a feldarabolt paradicsommal, a sűrített paradicsommal, az olívaolajjal és az oregánóval mixeld össze. A parmezánt reszeld le, és a krémsajttal, valamint a tejszínnel dolgozd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A leszűrt tésztát forgasd a sajtos masszába, és egy kivajazott tálba a felét oszlasd el. Kanalazd rá a paradicsomos masszát, majd szórd meg a bazsalikommal. A felszeletelt paradicsomot oszlasd el a massza tetején. A tetejét fedd be a maradék sajtszószos tésztával. Előmelegített sütőben süsd készre.

Túrós-snidlinges rakott tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg nagykocka-tészta
  • 20 dkg juhtúró
  • 15 dkg snidling
  • 3 paradicsom
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csokor kapor

A tésztát sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A vajat olvaszd meg, és forgasd meg benne a tésztát. Egy tűzálló tál aljába rétegezz egy sor tésztát. A juhtúrót az összeaprított kaporral és a tejföllel keverd össze. A felét kend a tésztára. A snidlinget és a paradicsomot szeleteld fel, és borítsd be vele a túrós masszát. A maradék tésztát rétegezd a tetejére, és locsold rá a maradék túrót. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a teteje megpirul.

Sajtos-csirkés lasagne

Hozzávalók:

  • 30 dkg sajt
  • 2 pohár tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 csomag lasagne
  • vaj
  • bors

A vajat hevítsd fel, és a vékonyra felcsíkozott filét szórd rá. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Pár perc alatt süsd át, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a lereszelt sajt felét és a tejfölt. Egy jénai tál alját vajazd ki, és fedd be tésztalapokkal. Locsolj rá egy réteg csirkés ragut. Addig ismételd a rétegezést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A tejszínhez add hozzá a maradék sajtot, ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd a felső tésztalapok tetejére. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd meg.

Tonhalas rakott tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tonhalfilé
  • 15 dkg tészta
  • 4 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 erős paprika
  • olajbogyó
  • majoránna
  • bors

A nyers tésztát tedd egy tűzálló tálba, és rétegezd rá a tonhalat. A fokhagymát zúzd össze, és a karikára vágott erős paprikával, valamint az olajbogyókkal keverd össze. Szórd rá a tonhalra. A tejszínt fűszerezd majoránnával, sóval, borssal, és locsold rá a tetejére. Előmelegített sütőben süsd készre.

Ezt is szeretjük