Gyors zöldséges csirke
Könnyű vacsora
Ha könnyű és gyorsan elkészíthető vacsorára vágysz, akkor válaszd a csirkehúst, az esti fehérjefogyasztás amúgy segíti a diétát.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

Zseniálisan egyszerű trükk a szemüveg bepárásodása ellen: olcsóbb, mint gondolnád »

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnél megszabadulni a télen rád rakódott feleslegtől vagy egyszerűen csak egészségesebben étkezni, akkor egy könnyű, csirkehúsos vacsora tökéletes lesz.

A zöldséggel sütött csirkéhez köret sem nagyon szükséges, megteszik a színes, roppanós falatok.

Zöldséges csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg cukkíni
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl zöldségleves
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • só, bors
  • olívaolaj

A zöldséget mosd meg. A cukkínit és a paprikát vágd vékony hasábokra, de karikázhatod is. A csirkét vágd egészen vékonyra. Az olajat forrósítsd fel, a cukkínit és a paprikát három percig erősen pirítsd. Hámozd meg a fokhagymát, és összenyomva add a zöldségekhez.

Keverd bele a zöldséglevest, a szójaszószt, majd párold öt percig. Ha kész, szedd ki, és a serpenyőt kicsit kitörölve és újraolajozva süsd meg hirtelen a csirkét. Ha kész, sózd, borsozd, majd keverd össze a zöldségekkel.

Pácolva is jó

A kissé ízetlen csirkét érdemes bepácolni sütés előtt. Nézd meg videónkat, és lesd el egy profi szakács trükkjeit.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük