Padlizsánnal töltött omlós csirkemell
Mesés fogás ebédre
Dobd fel a szokásos hétvégi ebédet egy igazán egyszerű, ám annál különlegesebb fogással.

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

A kockásnál is menőbb lesz ez a minta: szivárványcsíkokat látunk majd mindenhol »

Penélope Cruz megállította az időt: 44 évesen a régi formáját hozza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnéd a hétvégén valami egyszerű, mégis különleges fogással elkápráztatni a családodat, akkor próbáld ki ínycsiklandó padlizsános töltött csirke receptünket.

Elkészítése nem nagy kunszt, ráadásul a lila zöldség rendkívül sok A- és C-vitamint tartalmaz. Egy éles kés, némi türelem, és már készen is van a mesés fogás, amelyet tetszésed szerinti körettel tálalhatsz.

Padlizsánnal töltött omlós csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 kis padlizsán
  • 1 húsleveskocka
  • olívaolaj
  • rozmaring

A padlizsánt mosd meg alaposan, majd hosszában szeleteld fel. Dörzsöld be sóval, és tedd egy szűrőbe fél órára, hogy a keserű leve kifolyjon.

A csirkemellfiléket felezd meg hosszában, majd vágd ketté és szintén sózd be. Kevés olívaolajon mindkét oldalukat pirítsd fehéredésig.

A padlizsánszeleteket itasd át egy papírtörlővel, majd szintén olívaolajon picit süsd át őket. Két hússzelet közé fektess egy szelet padlizsánt, a tetejére helyezz egy rozmaringágat, kösd át a töltött húst, majd fektesd egy tepsibe.

Leveskockából főzz húslevest, és locsold rá a csirkére. Ízlésed szerint hagymakarikákkal körítsd, így gazdagabbá teheted az ízvilágát. Takard le alufóliával, és előmelegített sütőben nagyjából 40 percig süsd. Ezután vedd le a fóliát, és addig süsd tovább nélküle, amíg a húsleves alap elfő.

Ezt is szeretjük