Szaftos mazsolás marharagu
A marhahús ízét remekül kiegészíti a bor és a mazsola, és ha ropogós zöldséget is csempészel bele, akkor felséges fogást tehetsz az asztalra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz slágere a szőlő, de nemcsak bor formájában vagy nyersen, hanem pikáns összetevőként levesekbe és főételekbe is. A mazsola szintén remek ízesítő lehet.

Ha szereted az édes és a sós kombinációját, akkor próbáld ki a mazsolával készült marharagut, amit nem is olyan nehéz elkészíteni.

Mazsolás marharagu

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhafartő
  • egy marék mazsola
  • 2-3 szárzeller
  • 2 dl fehér bor
  • bors

A marhahúst és a zellerszárat vágd kockára. A húst sózd és borsozd. Kockázd fel a hagymát is, kevés olajon párold üvegesre, majd add hozzá a marhahúst. Pirítsd át, süsd fehéredésig, hagyd, hogy egy kevés levet eresszen, öntsd rá a fehérbort, végül add hozzá a mazsolát.

Ha a hús már majdnem megpuhult, dobd hozzá a zellerszárakat, és párold készre az egészet.

Ezt is szeretjük