Könnyű fehérboros szőlőleves
A hűsítő leveseknek még mindig szezonja van, hiszen továbbra is kellemesen meleg az idő.
Hamarosan beindulnak az őszi borfesztiválok, de a szüretre még jócskán várni kell. A csemegeszőlő azonban már beérett.
Kevés fehérborral igazán finom levest varázsolhatsz belőle, ami behűtve fogyasztandó, csakúgy mint az alapja.
Fehérboros szőlőleves
Hozzávalók:
- 60+10 dkg fehér szőlő
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 2 dl fehérbor
- 2 dkg liszt
- 2-3 szem szegfűszeg
- darabka fahéj
- só, cukor
A szőlőt alaposan mosd meg, majd szemezd le, és hagyj meg egy marékkal a tálaláshoz. Öntsd fel egy liter vízzel, add hozzá a bort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzd, míg a szőlő megpuhul. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts egyszerű habarást, és öntsd a levesbe folymatos kevergetés mellett.
Forrald még pár prcig, majd passzírozd át, hogy a szőlő magja és héja nem maradjon a levesben. Hűtsd le, és frissen felezett szőlőszemekkel tálald.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- dinnye
Jéghideg sárgadinnyeleves
- paradicsom
- zöldség
Így készül az expressz gazpacho
- paprika
- paradicsom