Könnyű fehérboros szőlőleves
A hűsítő leveseknek még mindig szezonja van, hiszen továbbra is kellemesen meleg az idő.
Hamarosan beindulnak az őszi borfesztiválok, de a szüretre még jócskán várni kell. A csemegeszőlő azonban már beérett.
Kevés fehérborral igazán finom levest varázsolhatsz belőle, ami behűtve fogyasztandó, csakúgy mint az alapja.
Fehérboros szőlőleves
Hozzávalók:
- 60+10 dkg fehér szőlő
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 2 dl fehérbor
- 2 dkg liszt
- 2-3 szem szegfűszeg
- darabka fahéj
- só, cukor
A szőlőt alaposan mosd meg, majd szemezd le, és hagyj meg egy marékkal a tálaláshoz. Öntsd fel egy liter vízzel, add hozzá a bort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzd, míg a szőlő megpuhul. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts egyszerű habarást, és öntsd a levesbe folymatos kevergetés mellett.
Forrald még pár prcig, majd passzírozd át, hogy a szőlő magja és héja nem maradjon a levesben. Hűtsd le, és frissen felezett szőlőszemekkel tálald.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- dinnye
Jéghideg sárgadinnyeleves

- paradicsom
- zöldség
Így készül az expressz gazpacho

- paprika
- paradicsom