Könnyű fehérboros szőlőleves

Tökéletes őszeleji fogás

A hűsítő leveseknek még mindig szezonja van, hiszen továbbra is kellemesen meleg az idő.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hamarosan beindulnak az őszi borfesztiválok, de a szüretre még jócskán várni kell. A csemegeszőlő azonban már beérett.

Kevés fehérborral igazán finom levest varázsolhatsz belőle, ami behűtve fogyasztandó, csakúgy mint az alapja.

Fehérboros szőlőleves

Hozzávalók:

  • 60+10 dkg fehér szőlő
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dkg liszt
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • só, cukor

A szőlőt alaposan mosd meg, majd szemezd le, és hagyj meg egy marékkal a tálaláshoz. Öntsd fel egy liter vízzel, add hozzá a bort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzd, míg a szőlő megpuhul. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts egyszerű habarást, és öntsd a levesbe folymatos kevergetés mellett.

Forrald még pár prcig, majd passzírozd át, hogy a szőlő magja és héja nem maradjon a levesben. Hűtsd le, és frissen felezett szőlőszemekkel tálald.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük