Puha lecsós marhaszelet: szinte szétolvad a szádban
A lecsó tökéletes párosítás a marhahúshoz, és ha együtt sütöd a kettőt, csodásan átveszik az ízeket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lecsót nemcsak tojással eheted, hanem köretet is csinálhatsz belőle. A marhahúshoz különösen jól illik a paradicsomos alap.

A sütésnek és a párolásnak köszönhetően a hús omlós és puha lesz, az egyben sült paradicsomokat pedig különleges köretként szolgálhatod fel.

Lecsós marhaszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sovány marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fél üveg lecsó
  • fejenként két paradicsom
  • kevés reszelt sajt
  • olaj
  • bazsalikom

A megmosott marhahúst szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, olajon pirítsd üvegesre, majd önts alá még egy  kevés olajat, és a marhaszeleteket is pirítsd át.

Egy tűzálló tálba önts egy kevés vizet, ebbe öntsd a lecsót, majd erre tedd a marhaszeleteket. A paradicsomokat mosd meg, és vagdald be az aljukat csillag alakban. Ültesd őket a tálba, és szórd meg bazsalikommal és reszelt sajttal a beirdalt részt. Lazán fedd le fóliával, előmelegített sütőben, közepes lángon párold 25 percig, majd vedd le az alufóliát, és pirítsd az egészet még negyed órát.

Ezt is szeretjük