Sült csirke tésztával: zöldborsós, tejszínes mártással az igazi
Egy kis sült csirke, némi tészta és a borsós tejszínes mártás csodákra képes.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirkét általában krumplipürével szokták tálalni, ám tészta mellett is remekül megállja a helyét.

Ha kicsit újítanál a menün, készítsd el receptünket, amely a tejszínes mártással olyan ízvilágba kalauzol, ami garantáltan a kedvedre lesz.

Sült csirke tésztával

Hozzávalók:

  • 70 dkg orsótészta
  • 40 dkg zöldborsó
  • 4 csirkecomb
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet szalonna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 citrom
  • 2 tojássárgája
  • olívaolaj
  • bors

A csirke bőrét alaposan mosd meg, majd vágd be nagyon óvatosan. A megtisztított fokhagymát nyomkodd be a bőr és a hús közé, a bőrt pedig alaposan sózd, borsozd be. A citromot facsard ki, keverd össze két evőkanál olívaolajjal, majd kend meg vele a csirkét. Fektesd a húst egy tepsibe, és fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben süsd majdnem teljesen puhára, majd pirítsd fólia nélkül 15-20 percig.

A szalonnát aprítsd fel, és süsd ki a zsírját. A mirelit zöldborsót szórd bele ebbe a zsiradékba, és öntsd fel kevés vízzel. Így párold tíz percig. A tojássárgát a tejszínnel keverd össze, ízlésed szerint sózd meg, majd keverd hozzá a borsóhoz, és melegítsd össze. Eközben a tésztát olajon, picit sós vízben főzd ki.

Ha a hús és a tészta is kész, tálald őket egy tányéron, majd öntsd nyakon az egészet a tejszínes mártással.

Ezt is szeretjük