Sült csirke tésztával: zöldborsós, tejszínes mártással az igazi
Egy kis sült csirke, némi tészta és a borsós tejszínes mártás csodákra képes.
- Ez az egyszerű nyári ruha uralja most a trendeket: a csőfazon a sportos és nőies stílusból sem hiányozhat idén »
- Az 53 éves Cate Blanchett a szokásosnál is gyönyörűbb ezeken a portréfotókon: felidézi a hollywoodi csillogást »
- Csupán 8 kozmetikumra van szükség a hatékony arcápolási rutinhoz: nem kell a fél fürdőszobát magadra kenned »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
A sült csirkét általában krumplipürével szokták tálalni, ám tészta mellett is remekül megállja a helyét.


Ha kicsit újítanál a menün, készítsd el receptünket, amely a tejszínes mártással olyan ízvilágba kalauzol, ami garantáltan a kedvedre lesz.
Sült csirke tésztával
Hozzávalók:
- 70 dkg orsótészta
- 40 dkg zöldborsó
- 4 csirkecomb
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 szelet szalonna
- 2 dl főzőtejszín
- 2 citrom
- 2 tojássárgája
- olívaolaj
- só
- bors
A csirke bőrét alaposan mosd meg, majd vágd be nagyon óvatosan. A megtisztított fokhagymát nyomkodd be a bőr és a hús közé, a bőrt pedig alaposan sózd, borsozd be. A citromot facsard ki, keverd össze két evőkanál olívaolajjal, majd kend meg vele a csirkét. Fektesd a húst egy tepsibe, és fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben süsd majdnem teljesen puhára, majd pirítsd fólia nélkül 15-20 percig.
A szalonnát aprítsd fel, és süsd ki a zsírját. A mirelit zöldborsót szórd bele ebbe a zsiradékba, és öntsd fel kevés vízzel. Így párold tíz percig. A tojássárgát a tejszínnel keverd össze, ízlésed szerint sózd meg, majd keverd hozzá a borsóhoz, és melegítsd össze. Eközben a tésztát olajon, picit sós vízben főzd ki.
Ha a hús és a tészta is kész, tálald őket egy tányéron, majd öntsd nyakon az egészet a tejszínes mártással.
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- lecsó
Puha lecsós marhaszelet: szinte szétolvad a szádban

- pörkölt
- marhahús
Isteni vörösboros marhapörkölt galuskával

- gomba
- marhahús