Így készül a pirog
Az oroszok kedvence
Ha új ízekre vágysz, ismerd meg az orosz konyhát, és készítsd el az oroszok egyik nemzeti ételét, a pirogot!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az oroszok egyik legkedveltebb nemzeti étele a pirog, melynek eredeti változata marhahússal és gombával készül, ennek a receptjét olvashatod most. Azonban a pirog töltelékét tetszésed szerint variálhatod, sőt, akár édesen is elkészítheted.

Próbáld ki mennyei receptünket, ami, bár időigényes, mégis könnyedén elkészíthető, még akkor is ha nem vagy jártas a konyhaművészet rejtelmeiben.

Pirog

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 10 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors

A lisztet, a sót és a sütőport keverd össze, majd morzsold bele a szobahőmérsékletű vajat. Add hozzá a tojást és a tejfölt is, és gyúrd össze a tésztát, egészen simára. Tedd a hűtőbe 45 percre, addig pedig készítsd el a tölteléket.

A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés vajon pirítsd üvegesre őket. Keverd hozzá a szintén apróra vágott gombát és párold néhány percig. A tojást válaszd ketté, a fehérjét keverd össze a darálthússal, majd az egész masszát keverd a gombához, és párold a hús fehéredéséig. Ízlésed szerint sózd, borsozd.

A tésztát nyújtsd egészen vékonyra és szaggass belőle közepes nagyságú köröket. Tegyél mindegyik közepébe tölteléket, hajtsd félbe, és a széleit egy villa segítségével nyomkodd le. A félretett tojássárgájával kend meg a pirogok tetejét, és előmelegített sütőben süsd készre őket.

OLVASD EL EZT IS!

csirke rakott lead
  • csirke
  • húsételek

Egyszerű rakott csirke

Ezt is szeretjük