Cézár-saláta: így készül a ropogós csirkés változat
Könnyű ebéd
Cézár-salátát sok helyen lehet kapni, de otthon is nagyon könnyen elkészítheted.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ugyan az eredeti változatnak nem sok köze van az itthon elterjedt verzióhoz, ez is nagyon finom, és könnyen elkészíthető.

A friss saláta a sült csirkemellel és a kenyérkockákkal teljes fogás, amit bármikor fogyaszthatsz, legyen az ebéd vagy vacsora.

Csirkés Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 nagy fej saláta
  • 2 szelet kenyér
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 0,5 dl citromlé
  • olívaolaj
  • só, bors, oregánó
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés módja:

A csirkemellet tisztítsd meg jó alaposan, majd készíts fokhagymás-borsos-olajos pácot, és amíg a salátával és a mártással foglalkozol, tedd benne félre. Ezután a tejszínből, a mustárból, a tojássárgából, valamint a fűszerek közül ízlésednek megfelelő mennyiségből készíts mártást, ne legyen túl híg, se túl sűrű.

Ha ezzel is kész vagy, kockázd fel a salátát és a kenyeret, utóbbit serpenyőben pirítsd egy kis olívaolajon, majd tedd félre. Végül jöhet a csirke, a darabokat süsd aranybarnára, majd keverd össze a felkockázott salátával, a kenyérkockákkal, öntsd nyakon a mártással, és már élvezheted is a zamatos salátát.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több olasz fogás!

Ha szereted az olasz konyha remekeit, keress néhány ötletet képgalériánkban!

Ezt is szeretjük