Hűsítő, karcsúsító leves percek alatt
A spanyolok kedvence
A mediterrán országban forró a nyár, így biztos lehetsz benne, hogy receptjük hatásos.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gazpacho kiváló nyári fogás, egyrészt a sok zöldség miatt nagyon egészséges, bármennyit fogyaszthatsz belőle, nem hizlal, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni.

Az itt leírt zöldségeket mellett nyugodtan kombinálhatod bármivel, amit szeretsz, kísérletezz nyugodtan!

Gazpacho - Hideg zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 6 darab érett paradicsom
  • 2 paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl borecet
  • 2 dl zöldségleves
  • só,bors,olívaolaj
  • kenyér

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Pucold meg az uborkát, vágd kockákra, a paradicsomról távolítsd el a héját - forró vízben áztasd egy percig, utána szinte ledobja magáról -, a paprikákat csumázd ki, a hagymát pedig kockázd fel. Ezt követően a zöldségeket turmixold össze - egy pár kockányit tegyél félre, díszítés céljából -, közben adj hozzájuk sót és borsot, pár csepp olívaolajat, valamint az ecetet.

Ha nem elég híg, öntsd fel egy kis zöldséglevessel, ami leveskockából készült lé is lehet. Ezután tedd a hűtőbe, amíg hűl, készíts kenyérkockákat hozzá, egy serpenyőben fokhagymás olajon pirítsd meg a kockákra vágott kenyeret, ezzel kiegészítve lesz igazán finom fogás.

Még több hűsítő, nyári fogás!

Ha nem bírod már a kánikulát, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Ezt is szeretjük