Sütésmentes csokis süti
30 perc alatt kész!
Ha nincs kedved a tűzhellyel pepecselni, ezt a sütit bizony neked találták ki, gyorsan kész, sütni sem kell, és nagyon finom.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

Arcforma teszt egyszerűen: megkönnyíti a sminkelést és a frizuraválasztást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű, de nagyszerű süteményt bármikor összedobhatod, hogy utána a csokoládé minden áldásos hatását élvezhesd.

A tetejére is készíthetsz fényes csokoládéréteget, úgy még jobban mutat majd.

Sütésmentes csokis süti

Hozzávalók:

  • 175 + 75 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 20 dkg Albert keksz
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 75 ml zsíros tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg mogyoró - hántolt
  • 4 tojás
  • 4 dkg porcukor
  • 1 evőkanálnyi méz

Elkészítés ideje:

30 perc + a hűtés.

Elkészítés menete:

Egy 21 centi átmérőjű, kerek tortaformát lisztezz ki, majd tedd félre, ha kisebb vagy nagyobb, akkor laposabb vagy magasabb lesz a kész sütemény, más baja nem lesz. A vajat a 75 gramm étcsokoládéval vízgőz felett olvaszd fel, majd ha már szép folyós, keverd hozzá a mézet is, és vedd le a gőzről. A kekszet a mogyoróval együtt törd egészen apróra, akár darálón is ledarálhatod.

Ha kész van, keverd a csokis keverékhez, egyengesd el a tortaformában, és várd meg, amíg kihűl.

A tojásokat válaszd ketté, majd tedd félre őket. A többi csokoládét szintén vízgőz felett olvaszd fel, most a tejszín társaságában, ha megolvadt, vedd le a gőzről, majd ha egy kicsit kihűlt, add hozzá a felvert sárgájákat.

A fehérjéket a cukor társaságában verd kemény habbá, majd gyors mozdulatokkal keverd a többiekhez. Ha kész, akkor egyengesd el a tortaformában, a kekszes réteg tetején, majd mehet a hűtőbe, ahol nagyjából két óra alatt tökéletesre hűl.

Krémesebbnél krémesebb desszertek

A legfinomabb süteményeket gyűjtöttük össze, amik valamilyen krémmel készülnek.

Ezt is szeretjük