Klasszikus mákosnudli-recept
Egyenesen a nagyitól
Ami az olaszoknak a gnocchi, az nekünk a krumplinudli, sósan és édesen is mennyei.

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

3 divatos táska, amiben nem csak egy zsebkendő fér el: az apró retikül ellentéte, mégis sokan imádják »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mákkal és sok-sok porcukorral megszórva tökéletes fogás egy kiadósabb húsos leves után.

Egy kis lekvárral is gazdagíthatod a feltétet, de a hagyományos, mákos-porcukros változat is több mint elég.

Mákos nudli

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • mák ízlés szerint
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, darabold egységes méretű kockákra, majd bő vízben főzd puhára. Ha megfőtt, törd össze, mintha krumplipürét készítenél, majd várd meg, amíg annyira kihűl, hogy tudj vele dolgozni. Ha elérte a megfelelő hőmérsékletet, add hozzá a tojást, a vajat, két evőkanálnyi búzadarát és a lisztet, majd dolgozd össze az egészet. Ha jól formálható tésztát kaptál, akkor lesz jó. Ha kicsit túl lazának találod, még adj hozzá egy kis lisztet.

Ezek után nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül egy centi vékonyra a tésztát, és csíkozd fel egységes méretű - három-négy centis - csíkokra. A levágott részeken sodorj egyet, majd tedd őket egy kilisztezett tálkába.

Miután az egészet feldolgoztad, már csak meg kell főzni a levágott, hengerelt tésztát, bő, forró enyhén sós vízben. Amikor felúsznak a víz tetejére, akkor kész vannak. Szedd ki őket, tedd egy tálba, majd tálaláskor szórd meg jó alaposan porcukorral és mákkal.

Finomabbnál finomabb tészták mindenkinek!

A tésztaétel, legyen édes vagy sós, biztos, hogy ellenállhatatlan.

Ezt is szeretjük