Így készül a tökéletes káposztás tészta
Jó sok borssal az igazi
Az egyik legnépszerűbb hazai tésztaételnek nem lehet ellenállni, próbáld ki!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elronthatatlan és pillanatok alatt összedobható káposztás tészta remek étel a hét elejére, ha pedig marad belőle, másnap is vihetsz magaddal a munkahelyedre.

Tálaláskor ne feledd a cukrot, szinte biztos, hogy mindenki tesz majd rá egy keveset.

Káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kockatészta
  • 1 kg fehérkáposzta
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
  • olaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd tisztítsd át jó alaposan. Vedd elő a kedvenc reszelődet, és aprítsd le rajta a káposztát. Ezután sózd be, hogy mindenhová jusson a fűszerből, majd tedd félre csöpögni egy tálba 15-20 percre. A tésztát bő, forró, sós vízben főzd fogkeményre.

Egy serpenyőben, vékony olajon karamellizáld a cukrot, majd a lecsöpögött, kinyomkodott káposztát forgasd bele. Időnként megkeverve pirítsd barnásra, akkor lesz az igazi, ha néhol egy picit odakapatod.

Ha elérte ezt az állapotot, fűszerezd a köménnyel és a borssal, majd óvatosan keverd hozzá a tésztát. Hagyd még pár percig pirulni a serpenyőben, majd vedd le, és már tálalhatod is.

A legfinomabb tészták

Mindenki szereti a jobbnál jobb tésztaételeket, ha te is, akkor készítsd el kedvencedet!

Ezt is szeretjük