Így készül a tökéletes káposztás tészta
Jó sok borssal az igazi
Az egyik legnépszerűbb hazai tésztaételnek nem lehet ellenállni, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az elronthatatlan és pillanatok alatt összedobható káposztás tészta remek étel a hét elejére, ha pedig marad belőle, másnap is vihetsz magaddal a munkahelyedre.

Tálaláskor ne feledd a cukrot, szinte biztos, hogy mindenki tesz majd rá egy keveset.

Káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kockatészta
  • 1 kg fehérkáposzta
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
  • olaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd tisztítsd át jó alaposan. Vedd elő a kedvenc reszelődet, és aprítsd le rajta a káposztát. Ezután sózd be, hogy mindenhová jusson a fűszerből, majd tedd félre csöpögni egy tálba 15-20 percre. A tésztát bő, forró, sós vízben főzd fogkeményre.

Egy serpenyőben, vékony olajon karamellizáld a cukrot, majd a lecsöpögött, kinyomkodott káposztát forgasd bele. Időnként megkeverve pirítsd barnásra, akkor lesz az igazi, ha néhol egy picit odakapatod.

Ha elérte ezt az állapotot, fűszerezd a köménnyel és a borssal, majd óvatosan keverd hozzá a tésztát. Hagyd még pár percig pirulni a serpenyőben, majd vedd le, és már tálalhatod is.

A legfinomabb tészták

Mindenki szereti a jobbnál jobb tésztaételeket, ha te is, akkor készítsd el kedvencedet!

Ezt is szeretjük